Bosnia: Un grup de 18 migranţi, răniţi la graniţa cu Croaţia

Un grup de 18 migranţi răniţi au fost descoperiţi în Bosnia la graniţa cu Croaţia, fiind internaţi la un dispensar medical în vestul Bosniei, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2019 - 21:13

Şase migranţi au fost transferaţi într-un spital pentru analize suplimentare, iar 12 au fost diagnosticaţi cu răni minore, a indicat N1, citând o purtătoare de cuvânt a instituţiei medicale din Velika Kladusa (vestul Bosniei).

'Pot să confirm că un incident a avut loc, dar nu ştiu numărul migranţilor implicaţi în acest incident şi nici natura sa. Dosarul se află în atenţia poliţiei de frontieră', a declarat Ale Siljdedic, purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Contactat de AFP printr-un e-mail, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră din Bosnia nu a reacţionat deocamdată.

Circa 5.000 de migranţi se află în prezent în cantonul bosniac Bihac, la câţiva kilometri de frontiera croată, între care aproximativ 3.500 în centre de primire, iar alţii în locuinţe private sau în mişcare, potrivit poliţiei.

Aproape 20.000 de migranţi au fost înregistraţi pe teritoriul acestui canton de la începutul anului.

Aceşti migranţi, care fug din zonele de război din ţările lor de origine, încearcă să-şi croiască drum spre Europa de Vest prin Croaţia vecină. Ei acuză frecvent poliţia croată de brutalitate, fapt dezminţit de autorităţile de la Zagreb.

Comentarii