Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bombardiere ale forţelor aeriene chineze, în Marea Chinei de Sud

Bombardiere care aparţin forţelor aeriene ale Chinei au aterizat pe câteva din insulele şi recifele aflate în Marea Chinei de Sud, ca parte a exerciţiilor militare desfăşurate în regiunea disputată, se arată într-un comunicat.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

19.05.2018 - 20:50

Mai multe bombardiere de diferite tipuri, inclusiv cu rază lungă de acţiune sau cu capabilitate nucleară, au desfăşurat exerciţii la o bază aeriană din regiune, au informat forţele aeriene chineze.

"O divizie a Forţelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) a organizat recent multiple exerciţii cu bombardiere de tip H-6K. Acestea au aterizat pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, în scopul de a ne îmbunătăţi capabilitatea de a ajunge în orice punct al teritoriului şi de a putea efectua lovituri în orice moment", se arată în comunicat.

În comunicat se menţionează că pilotul bombardierului H-6K a efectuat antrenamente de atac asupra unor ţinte desemnate din mare şi apoi a aterizat pe un aeroport din zonă.

Statele Unite au trimis nave de război în regiunea Mării Chinei de Sud pentru a contracara pretenţiile teritoriale ale Chinei, care de asemenea reprezintă şi un motiv al disputelor cu Vietnam, Phillipine, Taiwan, Brunei şi Malaezia.

Trupele chineze deţin baze aeriene, sisteme de comunicaţii şi radar, cât şi armament de apărare, inclusiv piste de aterizare speciale pentru avioanele militare.

Comentarii

loading...