6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBlinken a tras primele concluzii ale vizitei din Orientul Mijlociu. Cum va...

Blinken a tras primele concluzii ale vizitei din Orientul Mijlociu. Cum va ține departe HAMAS

“Liderii ambelor părţi trebuie să ia măsuri pentru un curs mai bun al viitorului comun”, a declarat Antony Blinken, referindu-se la Israel şi la Autoritatea Palestiniană.

“Preşedintele Joseph Biden mi-a cerut să vin astăzi aici din patru motive: în primul rând, pentru a demonstra angajamentul SUA faţă de securitatea Israelului; apoi, pentru a demara eforturile pentru o mai mare stabilitate şi reducerea tensiunilor în Cisiordania şi în Ierusalim. Este necesară asistenţă umanitară urgentă pentru reconstrucţie în Fâşia Gaza şi trebuie să continuăm dezvoltarea relaţiilor noastre cu poporul palestinian şi cu Autoritatea Palestiniană”, a subliniat Antony Blinken, conform cotidianului The Times of Israel.

Referindu-se la acţiunile de reconstrucţie din Fâşia Gaza, secretarul de Stat american a subliniat că Washingtonul “se va asigura că mişcarea Hamas nu va beneficia de asistenţă”.

Peste 100.000 de persoane din Fâşia Gaza au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza bombardamentelor israeliene, soldate cu 240 de morţi şi mii de răniţi. Sute de clădiri, inclusiv rezidenţiale, au fost distruse în Fâşia Gaza.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza a fost de 13 morţi şi mii de răniţi.

Antony Blinken efectuează, începând de luni, un turneu în Israel, Cisiordania, Egipt şi Iordania, în cadrul eforturilor diplomatice pentru reducerea tensiunilor între Israel şi palestinieni. Administraţia Joseph Biden a anunţat că susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă