10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalBiden își anunță din nou victoria în alegeri și îi cheamă pe...

Biden își anunță din nou victoria în alegeri și îi cheamă pe americani să i se alăture

După o zi de suspans în fieful său din Wilmington, în Delaware, de unde era aşteptat un discurs de celebrare a victoriei, Joe Biden nu a rostit în cele din urmă decât o alocuţiune scurtă, în absenţa rezultatelor.

‘Dragii mei americani, nu avem încă declararea finală a unei victorii, dar cifrele oferă un tablou clar şi convingător: vom câştiga aceste alegeri’, a afirmat Biden, având-o alături pe senatoarea Kamala Harris, propunerea democraţilor pentru postul de vicepreşedinte.

 „Vreau ca oamenii să știe că nu mai așteptăm să trecem la treabă”, a spus candidatul democrat, vineri târziu, într-o nouă declarație adresată națiunii. Biden a precizat că el și colega sa de competiție electorală, Kamala Harris, au ținut săptămâna aceasta briefing-uri despre coronavirus și economie, în timp ce înregistrările SUA înregistrează noi cazuri zilnice. El a menționat că aproape 240.000 de oameni au murit din cauza pandemiei și a spus că vrea ca aceste familii să știe că nu sunt singure.

De asemenea, democratul s-a adresat milioanelor de americani care rămân fără muncă și se luptă să plătească chirie sau să cumpere alimente. „Nu mai avem timp de pierdut în războiul partizan”, a spus el.

Autoritățile electorale nu au declarat încă câștigătorul în cursa dintre Biden și Trump, deoarece niciun candidat nu a atins cele 270 de voturi ale Colegiului Electoral, necesare pentru a purta Casa Albă.

Adoptând un ton prezidenţial, Biden i-a îndemnat pe americani să aibă răbdare, după o campanie foarte agresivă. ”Este timpul să ne unim. Trebuie să depăşim furia’, a insistat democratul.

Joe Biden conduce cu o diferenţă de aproape 29.000 de voturi în Pennsylvania, stat care, cu cei 20 de mari electori ai săi, i-ar aduce victoria finală.

În ce-l priveşte, Donald Trump nu a luat cuvântul în public în cursul zilei. Pe Twitter a scris însă că Biden nu ar trebui să revendice victoria în mod ‘ilegitim’. ‘Şi eu aş putea s-o revendic. Procedurile judiciare nu fac decât să înceapă!’, a scris el.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă