Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suhoi 27

Avioane rusești s-au apropiat periculos de un distrugător american în apropierea Siriei

Avioane de luptă ale Rusiei s-au apropiat la mică distanţă de un distrugător al Statelor Unite, în estul Mării Mediterane, relatează, marți, presa internațională.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2018 - 20:08

Nava americană care ar fi fost "hărțuită" de avioane rusești este distrugătorul USS Donald Cook, care se apropia de apele teritoriale ale Siriei.

Distrugătorul Donald Cook plecase din portul Larnaca (Cipru).

USS Donald Cook este un distrugător care are la bord rachete Tomahawk.

Avioane de vânătoare ruse au zburat la altitudine mică, apropiindu-se periculos de nava militară americană. În momentul de faţă, distrugătorul american se află la circa 100 de kilometri de portul sirian Tartus, unde este o bază militară rusă.

Incidentul de marți apare în contextul în care Administraţia Trump ameninţă cu un atac în Siria, după ce regimul Assad este acuzat că a executat un atac cu arme chimice la periferia Damascului.

Mass-media nu indică tipul avioanelor rusești care s-au apropiat de nava americană. Se știe însă că Rusia are în Siria avioane militare de tip Suhoi 25, Suhoi 27, Suhoi 30 și MiG 29 SMT.

Comentarii