17.5 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăInternaționalAvioane rusești s-au apropiat periculos de un distrugător american în apropierea Siriei

Avioane rusești s-au apropiat periculos de un distrugător american în apropierea Siriei

Nava americană care ar fi fost „hărțuită” de avioane rusești este distrugătorul USS Donald Cook, care se apropia de apele teritoriale ale Siriei.

Distrugătorul Donald Cook plecase din portul Larnaca (Cipru).

USS Donald Cook este un distrugător care are la bord rachete Tomahawk.

Avioane de vânătoare ruse au zburat la altitudine mică, apropiindu-se periculos de nava militară americană. În momentul de faţă, distrugătorul american se află la circa 100 de kilometri de portul sirian Tartus, unde este o bază militară rusă.

Incidentul de marți apare în contextul în care Administraţia Trump ameninţă cu un atac în Siria, după ce regimul Assad este acuzat că a executat un atac cu arme chimice la periferia Damascului.

Mass-media nu indică tipul avioanelor rusești care s-au apropiat de nava americană. Se știe însă că Rusia are în Siria avioane militare de tip Suhoi 25, Suhoi 27, Suhoi 30 și MiG 29 SMT.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Discuții intense între Turcia și Finlanda privind aderarea Suediei la NATO

Turcia, Suedia și Finlanda se vor întâlni la sfârșitul acestei luni pentru a încerca să discute despre lucrurile care au întârziat candidatura Suediei la...

Companiile aeriene sunt pregătite. Haosul din timpul verii trecute nu se va mai repeta

Companiile aeriene au declarat că sunt pregătite să evite repetarea haosului de anul trecut, dar au avertizat că unele zboruri ar putea fi încă...

Discuții intense între Turcia și Finlanda privind aderarea Suediei la NATO

Turcia, Suedia și Finlanda se vor întâlni la sfârșitul acestei luni pentru a încerca să discute despre lucrurile care au întârziat candidatura Suediei la...
Ultima oră
Pe aceeași temă