15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalAustria: Extrema dreaptă îi acuză pe conservatori că le-ar fi copiat sloganul

Austria: Extrema dreaptă îi acuză pe conservatori că le-ar fi copiat sloganul

Mesajele publicitare pentru cei doi politicieni folosesc propoziţia ”Unul care vorbeşte limba noastră’, iar susţinătorii Partidului Libertăţii din Austria (FPOe), al lui Herbert Kickl, şi-au exprimat joi indignarea pe social media.

”Este ruşinos să foloseşti un vechi slogan al lui Kickl”, a scrie Sophia Bauer pe pagina de Facebook a liderului Partidului Popular Austriac (OeVP), Sebastian Kurz.

Coaliţia formată din FPOe şi OeVP s-a destrămat în luna mai, în urma unui scandal provocat de o înregistrare video în care politicieni FPOe apăreau discutând despre potenţiale acorduri în sectoarele media şi infrastructurii cu o femeie prezentată ca un donator rus extrem de bogat.

”După ce a copiat temele FPOe, echipa de campanie a lui Sebastian Kurz a împrumutat şi sloganurile FPOe”, a subliniat Partidul Libertăţii într-o declaraţie.

Herbert Kickl a folosit deja în campania pentru alegerile locale din Viena din 2015 un slogan aproape similar – ”Singurul care vorbeşte limba noastră”, a amintit FPOe.

De partea sa, coordonatorul campaniei electorale a OeVP, Karl Nehammer, a acuzat FPOe că s-a inspirat din sloganul lui Kurz de la compania care tipăreşte postere electorale.

”În mod evident, Partidului Libertăţii i-a plăcut sloganul atât de mult încât a dorit să îl adopte”, a afirmat Nehammer.

În sondajele de opinie pentru alegerile din 29 septembrie, OeVP se află pe prima poziţie, în timp ce extrema dreaptă şi social-democraţii se luptă pentru locul secund.

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă