32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalAustria: Extrema dreaptă îi acuză pe conservatori că le-ar fi copiat sloganul

Austria: Extrema dreaptă îi acuză pe conservatori că le-ar fi copiat sloganul

Mesajele publicitare pentru cei doi politicieni folosesc propoziţia ”Unul care vorbeşte limba noastră’, iar susţinătorii Partidului Libertăţii din Austria (FPOe), al lui Herbert Kickl, şi-au exprimat joi indignarea pe social media.

”Este ruşinos să foloseşti un vechi slogan al lui Kickl”, a scrie Sophia Bauer pe pagina de Facebook a liderului Partidului Popular Austriac (OeVP), Sebastian Kurz.

Coaliţia formată din FPOe şi OeVP s-a destrămat în luna mai, în urma unui scandal provocat de o înregistrare video în care politicieni FPOe apăreau discutând despre potenţiale acorduri în sectoarele media şi infrastructurii cu o femeie prezentată ca un donator rus extrem de bogat.

”După ce a copiat temele FPOe, echipa de campanie a lui Sebastian Kurz a împrumutat şi sloganurile FPOe”, a subliniat Partidul Libertăţii într-o declaraţie.

Herbert Kickl a folosit deja în campania pentru alegerile locale din Viena din 2015 un slogan aproape similar – ”Singurul care vorbeşte limba noastră”, a amintit FPOe.

De partea sa, coordonatorul campaniei electorale a OeVP, Karl Nehammer, a acuzat FPOe că s-a inspirat din sloganul lui Kurz de la compania care tipăreşte postere electorale.

”În mod evident, Partidului Libertăţii i-a plăcut sloganul atât de mult încât a dorit să îl adopte”, a afirmat Nehammer.

În sondajele de opinie pentru alegerile din 29 septembrie, OeVP se află pe prima poziţie, în timp ce extrema dreaptă şi social-democraţii se luptă pentru locul secund.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă