18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: 'Un al doilea secol de prietenie' cu Statele Unite

Australia: ‘Un al doilea secol de prietenie’ cu Statele Unite

“Australia este un partener de încredere al alianţei”, a subliniat Morrison într-un comunicat de presă înainte de sosirea sa în SUA.

“Americanii ştiu că nu au un aliat mai bun – niciun prieten mai bun – decât Australia. În centrul prieteniei noastre profunde (…) se află valori şi credinţe care leagă cele două ţări”, a declarat el în comunicatul difuzat vineri de Australian Associated Press.

Morrison va participa la un dineu de stat oferit de Trump vineri la Casa Albă, doar a doua o astfel de ocazie oficială de când Trump a devenit preşedinte.

Morrison doreşte să consolideze mai mult puternica alianţă dintre Australia şi Statele Unite şi să se asigure că Trump menţine angajamentul militar american în regiunea asiatică pe măsură ce cresc fricţiunile cu China.

“Împărtăşim un obiectiv al regiunii Indo-Pacific libere, deschise şi bazate pe reguli unde sunt respectate drepturile tuturor statelor suverane, independente şi unde capitalul, comerţul şi ideile circulă liber”, a spus Morrison.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă