Atentat sinucigaș în Afganistan. 31 de morți și peste 50 de răniți

Un atentat sinucigaş s-a produs duminică la Kabul la un centru de înregistrare pentru alegerile legislative care vor se vor desfășura în octombrie în Afganistan.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 22.04.2018 - 21:07

UPDATE 20,00: Bilanțul atacului sinucigaș din capitala Afganistanului a ajuns la 31 de morți și la peste 50 de răniți, anunță presa internațională.

---------------------------------

Şeful poliţiei din Kabul, Abdul Rahman Rahimi, a declarat pentru televiziunea Tolo News că explozia produsă la centrul electoral se pare că a fost provocată de un atacator sinucigaş şi că există victime, însă nu a făcut precizări.

Un oficial din cadrul Ministerului afgan al Sănătăţii a declarat că ambulanţele care s-au întors de la locul exploziei au adus cel puţin patru morţi şi 15 răniţi la spitalele din oraş, însă numărul exact al victimelor nu se cunoaşte deocamdată. Atentatul s-a produs în vestul capitalei afgane, în cartierul cu populaţie majoritar şiită Dasht-e-Barchi.

Centre de înregistrare a alegătorilor au fost deschise începând cu 14 aprilie în Afganistan în vederea pregătirii alegerilor legislative programate pentru luna octombrie. Până în prezent, peste 50.000 de afgani din centre urbane s-au înregistrat, potrivit unui oficial al Comisiei Electorale Independente sub rezerva anonimatului.

Comentarii