Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arestați pentru că au susținut drepturile femeilor

Arabia Saudită a arestat opt ​​activiste pentru drepturile omului, inclusiv doi cetăţeni americani.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2019 - 10:18

Arabia Saudită a arestat opt ​​activiste, inclusiv două cu dublă cetăţenie americană şi saudită, într-o represiune aparentă împotriva susţinătorilor a două activiste ale căror proces este condamnat de Occident, au declarat vineri mai multe organizaţii pentru drepturile omului, relatează Reuters.

Cele 11 femei judecate au promovat o campanie pentru dreptul de a conduce şi a pune capăt sistemului de tutelă masculină al regatului. Cazul lor a intensificat criticile privind situaţia drepturilor omului de la Riyad, aflat deja în vizor după uciderea de anul trecut a jurnalistului Jamal Khashoggi.

Cetăţenii americani sunt jurnalistul Salah al-Haidar, al cărui mama Aziza al-Yousef se numără printre cele aflate în proces, iar Bader al-Ibrahim, un doctor şi autor al unei cărţi despre politica musulmană şiită, drepturile saudite, potrivit organizaţiei pentru drepturile omului ALQST.

Cei recent reţinuţi, şapte bărbaţi şi o femeie, nu sunt activişti de prim rang, ci şi-au exprimat sprijinul pentru drepturile femeilor şi alte reforme. Aceştia au fost reţinuţi la sfârşitul zilei de miercuri şi joi, potrivit ALQST şi a unui asociat, care a vorbit cu condiţia anonimatului.

Cinci persoane apropiate de femei au fost, de asemenea, plasate sub interdicţie de călătorie din februarie, au adăugat.
Lynn Maalouf, directorul de cercetare al Amnesty International din Orientul Mijlociu, a declarat că autorităţile "semnalează întregului lor popor că va exista toleranţă zero pentru orice formă de critică, să nu mai vorbim de întrebări, a practicilor autoritare ale statului".

Un tribunal din Riyad le-a eliberat temporar pe trei femei judecate, inclusiv Yousef, ridicând speranţe pentru adoptarea unor legi mai îngăduitoare după luni de lobby ale guvernelor occidentale.

 

Sursa: Mediafax

Foto: liveuttarpradesh.com

Comentarii