19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalArabia Saudită a amenințat Canada cu un atac „9/11“

Arabia Saudită a amenințat Canada cu un atac „9/11“

 
Un cont pe Twitter legat de Guvernul saudit a publicat o fotografie cu un avion ce se îndrepta spre blocul turn CN din Toronto, într-o aparentă amenințare gen „9/11“ asupra Guvernului de la Ottawa.

Mai mult decât atât, fotografia era însoțită de proverbul arab: „Cel care intervine în ceea ce nu-l privește capătă ceea ce nu-l mulțumește!“.

„Avertismentul“ este cu atât mai nepotrivit cu cât 15 dintre cei care au comis atentatele de la 11 septembrie 2001, din America, erau cetățeni saudiți, iar acest lucru nu a fost mediatizat de la nivel oficial.

La câteva ore, poza a fost îndepărtată de pe contul de Twitter @infographic_ksa. Ulterior, pe cont au apărut scuze legate de ­postare, cu precizarea că „avionul simboliza ­întoarcerea ­ambasadorului canadian la el în țară, dar a fost ștearsă pentru că nu se înțelegea clar“.

Arabia Saudită l-a expulzat pe ambasadorul canadian la Riad pe fondul intervenției pentru eliberarea unor activiști pentru drepturile femeilor arestați, Raif și Samar Badawi, frate și soră, și Nassima al-Sadah.

Ambasadorul canadian a fost declarat persona non grata și i s-au dat 24 de ore să părăsească ţara. De asemenea, Arabia Saudită a suspendat toate relațiile comerciale cu Ottawa.

„Canada va susţine mereu protejarea drepturilor omului, inclusiv ­drepturile femeii şi libertatea de exprimare“, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului canadian de Externe, ­Marie-Pier Baril.  

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă