22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalAngajații sanitari ai statului federal American, obligați să se vaccineze anti-COVID-19

Angajații sanitari ai statului federal American, obligați să se vaccineze anti-COVID-19

Măsura se referă la 25.000 de persoane în contact cu pacienţii din unităţile sanitare operate direct de statul federal, în special personalul Serviciului Indian de Sănătate, care oferă îngrijire membrilor triburilor amerindiene din întreaga ţară.

Comunicatul de presă nu specifică data limită acordată angajaţilor pentru vaccinare.

„Obiectivul nostru principal este sănătatea şi siguranţa publicului american, inclusiv a personalului nostru federal. Şi vaccinurile sunt cel mai bun instrument aflat la dispoziţia noastră pentru a proteja oamenii împotriva COVID-19, pentru a preveni răspândirea variantei Delta şi a salva vieţi”, a declarat ministrul sănătăţii Xavier Becerra.

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere şi alte vaccinuri de rutină sunt deja obligatorii pentru majoritatea personalului din domeniul sanitar angajat al statului federal, se menţionează în comunicat.

Pentagonul a anunţat luni că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie „până la jumătatea lunii septembrie” pentru toţi membrii forţelor armate americane, decizie “puternic susţinută” de Joe Biden.

La sfârşitul lunii iulie, Joe Biden a cerut armatei să se gândească la “cum şi când” va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militarii săi.

Casa Albă a declarat în acelaşi timp că milioane de angajaţi federali vor trebui fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri.

Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă