14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalAmsterdam: O camionetă intră în faţada de sticlă a ziarului De Telegraaf

Amsterdam: O camionetă intră în faţada de sticlă a ziarului De Telegraaf

”În această (marţi) dimineaţa, către ora (locală 4.00 (5.00, ora României), o camionetă de livrări a intrat în faţada sediului social al unui grup de presă”, a anunţat poliţia într-un mesaj postat pe Twitter.

În clădire se află sediul conducerii ziarului De Telegraaf, un tabloid popular.

Poliţia estimează că este vorba despre un act intenţionat.

Şoferul a fugit imediat după ce camioneta a luat foc.

De Telegraaf a apreciat, de asemenea, că este vorba despre un atac deliberat şi a dat asigurări, prin redactorul-şef Paul Jansen că ziarul ”nu se va lăsa intimidat”.

Vehiculul, a precizat el, a fost oprit foarte repede în cursa sa, deoarece faţada era făcută dintr-o sticlă foarte securizată.

Televiziunea a difuzat imagini cu pompieri, sosiţi foarte rapid la faţa locului, luptând cu flăcări imense în jurul camionetei, încastrate în faţada de sticlă a imobilului.

Marţi în zori locul era clacinat.

Joia trecută un bărbat a tras o grenadă anti-tanc în altă clădire din Amsterdam, în care se află de asemenea sedii media, fără să facă victime.

Bărbatul arestat, a fost identificat ca fiind liderul unei benzi locale de motociclişti.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă