Cipuri pentru mașinile auto. Producția internă de cipuri este crucială pentru asigurarea lanțurilor de aprovizionare și menținerea unui avantaj asupra Chinei. foto : shutterstock

Americanii revizuiesc lanțul de aprovizionare de la rivali din sectoarele esențiale

Președintele american dorește ca agențiile federale să analizeze dependența SUA de rivalii din sectoarele esențiale.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2021 - 16:51

Joe Biden va cere o revizuire a lanțurilor critice de aprovizionare pentru a reduce dependența SUA de China și de alți rivali, de la minereuri rare și ingrediente medicamentoase până la semiconductori.
 
Președintele SUA va semna un ordin executiv prin care se solicită agențiilor federale să efectueze analize de 100 de zile ale lanțurilor de aprovizionare pentru semiconductori, produse farmaceutice, baterii pentru vehicule electrice și minerale critice utilizate la fabricarea produselor precum autoturisme și armament.
 
„Vom ieși din afacerea de a reacționa la crizele lanțului de aprovizionare pe măsură ce apar și vom intra în afacerea de a înainte în viitoarele probleme ale lanțului de aprovizionare”, a declarat un înalt oficial al SUA într-un briefing cu privire la acțiunea în așteptare.
 
Financial Times a anunțat deja, luna aceasta, că Biden se pregătea să emită acest ordin. În timpul campaniei prezidențiale, el s-a angajat să reducă șocurile lanțului de aprovizionare care au apărut la începutul pandemiei din cauza lipsei de măști și echipamente de protecție pentru lucrătorii din domeniul sănătății.
 
Ordinul va necesita, de asemenea, analize separate de un an pentru șase sectoare, inclusiv apărarea, sănătatea publică, prepararea biologică, IT, transportul și producția de energie și alimente.
 
Oficialul a spus că Washingtonul „nu selectează nicio țară”, dar va analiza unde SUA „depind excesiv” de un rival.
 
„Ne uităm la riscurile pe care le reprezintă dependența de națiunile concurente”, a spus oficialul, citând exemplul de a fi prea dependent de China pentru pământurile rare.
 
Măsura vine în timp ce Casa Albă se grăbește să soluționeze deficitul de semiconductori pentru industria auto, după ce mai multe fabrici din SUA, inclusiv cele operate de Ford și General Motors, au fost forțate să oprească temporar producția.
 
Jake Sullivan, consilierul pe securitate națională al SUA, și Brian Deese, șeful Consiliului Economic Național al Casei Albe, au lucrat cu industria auto și cu aliații SUA pentru a încerca să identifice punctele de siguranță din lanțul de aprovizionare.
 
„Ne angajăm activ cu industria pentru a ne asigura că industria auto are cipurile de care are nevoie în cea mai mare măsură practică”, a spus oficialul. „De asemenea, am colaborat cu țări străine și companii străine pentru a încuraja producția crescută în întreaga lume.”
 
Oficialul a adăugat însă că nu există un „glonț magic pentru rezolvarea problemelor pe termen scurt”, despre care a spus că a subliniat necesitatea revizuirii lanțurilor de aprovizionare.
 
Industria semiconductoarelor din SUA a profitat de lipsa de lobby pentru finanțarea guvernului pentru producția internă de cipuri, despre care spune că este crucială pentru asigurarea lanțurilor de aprovizionare și menținerea unui avantaj asupra Chinei.

Citește totul despre:

#china #sua #joe biden

Comentarii