Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erdogan (Foto: Arhivă)

Ambiția lui Erdogan. Turcia renovează o moschee în Bulgaria, dacă n-a putut face una nouă în România

Turcia va renova o moschee aflată pe actualul teritoriu al Bulgariei, anunță, joi, agenția turcă de presă Anadolu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 14:31

Moscheea avută în vedere este în orașul Razgrad și datează din perioada în care Bulgaria făcea parte din Imperiul Otoman.

Anunțul privind decizia de renovare a acestui obiectiv religios a fost făcut de guvernatorul provinciei turcești Edirne, aflată la frontiera cu Bulgaria.

Moscheea "Ibrahim Pașa" este considerată cel mai important obiectiv de arhitectură turcesc existent pe teritoriul Balcanilor. Moscheea este în prezent închisă, dar s-a discutat despre intenția de a fi renovată la o reuniune condusă de premierul Bulgariei, Boyko Borisov.

Ideea de a reabilita moscheea are și sprijinul guvernatorului bulgar din Razgrad, Gunay Husmen, care este de origine turcă.

27 de moschei datând din perioada otomană, aflate pe teritoriul Bulgariei, ar avea nevoie de renovare, susțin autoritățile din Turcia.

Comentarii

loading...