37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalAmbasadoarea SUA la ONU: Nu vom pleca din Siria fără să ne...

Ambasadoarea SUA la ONU: Nu vom pleca din Siria fără să ne fi îndeplinit misiunea

Într-o intervenţie la canalul Fox News, Nikki Halley a prezentat o listă cu trei obiective pe care Washingtonul intenţionează să le atingă:să aibă certitudinea că nicio armă chimică nu poate fi folosită într-un mod ce ar constitui o ameninţare pentru interesele SUA; ca gruparea jihadistă Statul Islamic să fie învinsă şi ca SUA să poată supraveghea activităţile iraniene.

Obiectivul rămâne „de a vedea soldaţii americani întorcându-se, dar noi nu vom pleca fără să ne fi îndeplinit aceste misiuni”, a afirmat ea.

De la alegerea sa, Donald Trump şi-a înmulţit mesajele contradictorii cu privire la problema siriană. El a spus că doreşte ca cei doi 2.000 de militari prezenţi în Siria să părăseasăn această ţară, înainte de a declara sâmbătă că occidentalii sunt dispuşi să-şi accentueze reacţia militară dacă Bashar al-Assad nu încetează să recurgă la armele chimice.

Întrebată despre relaţiile SUA cu Rusia, Nikki Haley a spus că acestea sunt „extrem de tensionate”, dar că Statele Unite încă mai speră într-o îmbunătăţire a lor, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă