24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalAfghanistanFemeile din Kabul merg singure pe stradă și s-au întors la muncă...

Femeile din Kabul merg singure pe stradă și s-au întors la muncă și la școală, în semn de protest

Talibanii au instaurat Emiratul Islamic al Afganistanului, iar odată cu schimbarea numelui vin și regulile. Cu toate acestea, femeile au decis să îi sfideze pe conducători și s-au întors fie la muncă sau la școală, iar acum merg singure pe stradă. Potrivit tradițiilor, acestea nu au voie să părăsească locuința fără a fi însoțite de un membru al familiei, iar dreptul la muncă este încă discutabil.

Atifa Watanyar este profesoară la o școală din Kabul și nu s-a lăsat intimidată de atacurile teroriste și amenințarea talibanilor. Aceasta a susținut că în primăvara acestui an a asistat la un eveniment care i-a trezit suspiciuni privind faptul că situața din Afganistan se agravează. La începutul lunii mai a asistat la un atac terorist cu bombă chiar în fața școlii. 85 de persoane au fost ucise, multe dintre acestea fiind tinere adolescente.

La o lună de la venirea talibanilor la putere, aceștia le-au interzis fetelor din învățământul secundar să meargă la școală. Reprezentanții talibanilor au spus că trebuie să înființeze un „sistem de transport sigur” înainte ca fetele de la clasele a VI-a până la clasa a XII să se poată întoarce în clasă.

Talibanii au luat cu asalt Kabulul și în unele cazuri, aceștia le-au ordonat femeilor să să-și părăsească locul de muncă. Cu toate acestea, femeile au protestat împotriva guvernului, însă forțele talibane au început să le bată cu biciul și bastoanele.

Șeful serviciilor de informații ale talibanilor din Kabul, Mawlavi Nasratullah, a susținut că femeile nu au dreptul de a protesta în țară.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Oana Zăvoranu are probleme. Bruneta a fost executată silit din cauza unor datorii

Momente grele pentru Oana Zăvoranu. Bruneta a fost executată silit din cauza unor mari datorii, iar clinica sa de înfrumusețare pe care o deține,...

Astăzi este Ziua Internațională a Muzicii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), susţinută de Consiliul Internaţional de Muzică (International...

Poștaștii vor aduce acasă brățara “Butonul Roșu”

Poșta Română a devenit partener, în dezvoltarea la nivel național, al sistemului Butonul Roșu. Acest serviciu vine în completarea numărului unic de urgență 112...
Ultima oră
Pe aceeași temă