7.8 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanFemeile din Kabul merg singure pe stradă și s-au întors la muncă...

Femeile din Kabul merg singure pe stradă și s-au întors la muncă și la școală, în semn de protest

Talibanii au instaurat Emiratul Islamic al Afganistanului, iar odată cu schimbarea numelui vin și regulile. Cu toate acestea, femeile au decis să îi sfideze pe conducători și s-au întors fie la muncă sau la școală, iar acum merg singure pe stradă. Potrivit tradițiilor, acestea nu au voie să părăsească locuința fără a fi însoțite de un membru al familiei, iar dreptul la muncă este încă discutabil.

Atifa Watanyar este profesoară la o școală din Kabul și nu s-a lăsat intimidată de atacurile teroriste și amenințarea talibanilor. Aceasta a susținut că în primăvara acestui an a asistat la un eveniment care i-a trezit suspiciuni privind faptul că situața din Afganistan se agravează. La începutul lunii mai a asistat la un atac terorist cu bombă chiar în fața școlii. 85 de persoane au fost ucise, multe dintre acestea fiind tinere adolescente.

La o lună de la venirea talibanilor la putere, aceștia le-au interzis fetelor din învățământul secundar să meargă la școală. Reprezentanții talibanilor au spus că trebuie să înființeze un „sistem de transport sigur” înainte ca fetele de la clasele a VI-a până la clasa a XII să se poată întoarce în clasă.

Talibanii au luat cu asalt Kabulul și în unele cazuri, aceștia le-au ordonat femeilor să să-și părăsească locul de muncă. Cu toate acestea, femeile au protestat împotriva guvernului, însă forțele talibane au început să le bată cu biciul și bastoanele.

Șeful serviciilor de informații ale talibanilor din Kabul, Mawlavi Nasratullah, a susținut că femeile nu au dreptul de a protesta în țară.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Creștere semnificativă a înmatriculărilor auto noi în România și UE: Țara noastră avansează pe piața de hibride

În primele zece luni ale anului 2024, România a înregistrat o creștere de 5,4% a înmatriculărilor de autoturisme noi față de aceeași perioadă a...

Acordul pentru avioanele F-35, moment istoric

România a semnat, joi, la Palatul Victoria, acordul pentru achiziția avioanelor F-35, marcând un moment crucial în modernizarea Forțelor Aeriene Române Ceremonia a fost prezidată...

Hackathon4Health 2024: Trei proiecte inovatoare în sănătate premiate cu 10.000 USD fiecare

Eldie, DataCare și Instincted sunt echipele care au câștigat ediția a șaptea a Hackathon4Health, desfășurat între 8-10 noiembrie 2024, la Universitatea de Medicină și...
Ultima oră
Pe aceeași temă