9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan: Talibanii au lansat un atac asupra provinciei Farah

Afganistan: Talibanii au lansat un atac asupra provinciei Farah

În acest atac, zeci de luptători talibani au cucerit un centru local de recrutare al Armatei Naţionale afgane, a indicat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.

De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al talibanilor s-a referit la o “vastă operaţiune în curs în provincia Farah”.

Farah, capitala provinciei cu acelaşi nume situată în vestul ţării în apropiere de frontiera cu Iranul, a fost şi în trecut atacată. Talibanii au cucerit-o pentru scurt timp în mai 2018, fiind apoi izgoniţi de armata afgană cu sprijinul forţelor NATO.

Rezultatul luptelor de vineri rămâne incert.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Nasrat Rahimi, a afirmat într-un mesaj că “inamicul a suferit lovituri puternice în mai multe zone şi toţi atacatorii vor fi curând eliminaţi”.

De la faţa locului, un locuitor contactat telefonic a relatat pentru AFP că centrul de recrutare al armatei a fost cucerit de talibani şi că sunt în desfăşurare lupte în jurul cartierului general al poliţiei.

Talibanii şi-au înmulţit recent atacurile la nivelul ţării. Această nouă ofensivă are loc în timp ce negocierile dintre insurgenţi şi SUA par să fi intrat într-o fază finală, putând duce la un acord de retragere a trupelor americane din Afganistan.

Talibanii încearcă totodată, de sâmbăta trecută, să cucerească în nordul ţării capitala provinciei Kunduz şi au lansat duminică operaţiuni împotriva localităţii Pul-e Khumri.

Capitala afgană Kabul a fost şi ea scena a două atacuri sângeroase, luni şi joi, revendicate de către talibani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă