15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAdministrația Trump modifică legea privind cetăţenia SUA

Administrația Trump modifică legea privind cetăţenia SUA

Noua reglementare va intra în vigoare pe 29 octombrie și prevede că părinții cu cetățenie americană din Forțele Armate sau alte agenții guvernamentale, detașați în străinătate, vor trebui să treacă printr-o serie de formalități atunci când vor solicita cetățenia americană pentru copiii lor.

În prezent, copiii cetățenilor americani detașați de Guvern în alte state sunt considerați, potrivit legii, „rezidenți ai Statelor Unite”, ceea ce le permite părinților să solicite un certificat care să ateste dobândirea automată de către copii a cetățeniei americane. Cu toate acestea, un document emis de Serviciul pentru Cetățenie și Imigrație al Statelor Unite (USCIS), a informat că vechea prevedere este în cotradicție cu legile federale privind imigrația, transmite Mediafax.

Ce se arată în memorandumul USCIS privind modificarea legii
 

„USCIS își actualizează politicile privitoare la copiii angajaților guvernamentali ai Statelor Unite și ai membrilor forțelor armate americane care se află în afara Statelor Unite, în sensul în care aceștia nu sunt considerați a fi rezidenți americani din punct de vedere al procedurilor privind obținerea cetățeniei”, se arată în memorandumul USCIS privind modificarea legii.

Numărul persoanelor afectate de această modificare nu este foarte clar, însă decizia autorităților americane este criticată de mai multe organizații care reprezintă interesele militarilor.

„Membrii Armatei se confruntă cu destule probleme, iar ultimul lucru pe care ar trebui să îl facă atunci când se află în străinătate este să facă eforturi pentru a se asigura că fiii și fiicele lor sunt cetățeni americani”, a declarat Andy Blevins, directorul Modern Military Association of America. El a solicitat Congresului să ia măsuri pentru a se asigura că „familiile militarilor nu vor avea de suferit din cauza unei administrații nesăbuite”.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă