38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalAdministrația Trump modifică legea privind cetăţenia SUA

Administrația Trump modifică legea privind cetăţenia SUA

Noua reglementare va intra în vigoare pe 29 octombrie și prevede că părinții cu cetățenie americană din Forțele Armate sau alte agenții guvernamentale, detașați în străinătate, vor trebui să treacă printr-o serie de formalități atunci când vor solicita cetățenia americană pentru copiii lor.

În prezent, copiii cetățenilor americani detașați de Guvern în alte state sunt considerați, potrivit legii, „rezidenți ai Statelor Unite”, ceea ce le permite părinților să solicite un certificat care să ateste dobândirea automată de către copii a cetățeniei americane. Cu toate acestea, un document emis de Serviciul pentru Cetățenie și Imigrație al Statelor Unite (USCIS), a informat că vechea prevedere este în cotradicție cu legile federale privind imigrația, transmite Mediafax.

Ce se arată în memorandumul USCIS privind modificarea legii
 

„USCIS își actualizează politicile privitoare la copiii angajaților guvernamentali ai Statelor Unite și ai membrilor forțelor armate americane care se află în afara Statelor Unite, în sensul în care aceștia nu sunt considerați a fi rezidenți americani din punct de vedere al procedurilor privind obținerea cetățeniei”, se arată în memorandumul USCIS privind modificarea legii.

Numărul persoanelor afectate de această modificare nu este foarte clar, însă decizia autorităților americane este criticată de mai multe organizații care reprezintă interesele militarilor.

„Membrii Armatei se confruntă cu destule probleme, iar ultimul lucru pe care ar trebui să îl facă atunci când se află în străinătate este să facă eforturi pentru a se asigura că fiii și fiicele lor sunt cetățeni americani”, a declarat Andy Blevins, directorul Modern Military Association of America. El a solicitat Congresului să ia măsuri pentru a se asigura că „familiile militarilor nu vor avea de suferit din cauza unei administrații nesăbuite”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă