17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalActriţa Maria Schneider chiar a fost violată în filmul „Ultimul tango la...

Actriţa Maria Schneider chiar a fost violată în filmul „Ultimul tango la Paris”. Scandalul acestei descoperiri arată toxicitatea puterii masculine în cinematografie

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a recunoscut că scena violului din filmul „Ultimul tango la Paris” a fost reală. Actrița Maria Schneider, care avea atunci doar 19 de ani, nu ştia ce urmează să i se întâmple. Filmarea cu mărturisirea regizorului a stârnit numeroase critici la Hollywood, relatează The Guardian.

Bernardo Bertolucci a fost filmat vorbind despre controversata scenă în 2013, însă înregistrarea a reapărut acum în atenția presei. El a declarat atunci că nu a discutat scena violului și cu actrița Maria Schneider, ci a planificat-o doar împreună cu actorul Marlon Brando.

 „Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă”, a explicat regizorul italian. El a mărturisit că ideea secvenței cu untul a avut-o în ziua filmărilor, în urma unei discuții cu Marlon Brando.

El a mai spus că s-a simţit oribil „într-un fel” pentru cum s-a purtat cu actriţa, dar că nu regretă cum a decis să filmeze scena.

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu şi-a revenit niciodată după aceste filmări. Ea s-a luptat cu depresia și a fost dependentă de droguri. Într-un interviu acordat, actriţa a povestit cum s-a simțit când a fost realizată scena.

“Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poţi forţa pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu ştiam. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci. După filmări, Marlon nu m-a consolat și nici nu și-a cerut scuze”, declara Maria Schneider.

Comentariile făcute de Bertolucii au stârnit acum reacții pe rețelele de socializare din partea actorilor de la Hollywood. Actori precum Jessica Chastain şi Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, şi nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci şi pe Brando ca înainte. „Mi se face greaţă”, a scris Jessica Chastain. Totodată, Chris Evans a scris că Bernardo Bertolucci și Marlon Brando ar fi trebuit să fie închiși pentru faptele lor.

 

 

Drama erotică „Ultimul tango la Paris”, în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma. Pelicula spune povestea unui bărbat care are o aventură, după ce soția sa se sinucide. Filmul a șocat audiența din cauza scenelor grafice și este considerat în continuare controversat.

 

 

 

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă