Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Investitori veniţi din Rusia, China şi Orientul Mijlociu au cheltuit sume adesea colosale la Londra în imobiliare de lux

A început exodul super-bogaţilor din Marea Britanie

Guvernul britanic obligă oligarhii străini care trăiesc în Marea Britanie să justifice marile averi „inexplicabile”. În acelaşi timp, creşte exodul bogaţilor londonezi care aleg să se stabilească în alte ţări, cu taxe mai mici.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

13.02.2018 - 23:38

Ben Wallace, ministru de stat pentru probleme de securitate internă, a declarat că Executivul britanic a decis să acţioneze contra oligarhilor corupţi şi a reţelelor de spălare de bani prin intermediul cărora sunt investiţi în regat zeci de miliarde de lire sterline.

În ultimii ani, relevă The Times, investitori veniţi din Rusia, China şi Orientul Mijlociu au cheltuit sume adesea colosale la Londra în imobiliare de lux sau în achiziţionarea de societăţi, cu fonduri de origine dubioasă. Nu se ştie exact ce sumă a fost astfel spălată în Marea Britanie, dar National Crime Agency, organism de luptă contra crimei organizate, estimează că ar fi vorba despre 36-90 miliarde de lire sterline, subliniind că suma este subestimată.

    Se confiscă bunurile celor ce nu-și justifică sursele averii

Pentru oprirea acestui fenomen financiar, Wallace a precizat că Guvernul a emis noi reglementări pentru a împiedica crima organizată şi politicieni corupţi să utilizeze Regatul Unit drept paradis pentru investiţii. Reglementările pot fi impuse tuturor, „fie că este vorba de un traficant de droguri local, de oligarhi sau criminali străini”. De exemplu, cei ce nu pot justifica sumele de bani investite în reşedinţe sau companii care ating zeci de milioane de lire sterline, le vor fi confiscate bunurile.

Bloomberg Migration Global Wealth Review arată că timp de 30 ani Marea Britanie a fost una din destinaţiile cele mai populare în rândul celor mai bogaţi oameni ai lumii. Tendinţa s-a modificat din 2017, când Londra a descoperit pentru prima oară „bogăţia fluxurilor care ies” din ţară.

Plecările magnaților au avut ca primă destinaţie, anul trecut, Istanbul(Turcia), urmată de Jakarta (Indonezia) şi pe locul trei Lagos (Nigeria), urmate de Moscova, Paris şi Sao Paulo.

O listă recentă a destinaţiilor preferate de bogaţii din Londra (locali şi străini)  arată următoarele destinații preferate:  Aukland, Dubai, Montreal, New York, Tel Aviv şi Toronto.

   Franța îi ademenește pe bancheri

Franța încearcă să tenteze bancherii care vor părăsi centrul financiar internaţional din Londra, după Brexit, să se stabilească la Paris, promițând că expatriații vor fi scutiți temporar de plata schemei de pensionare și mărind numărul de elevi în școlile bilingve. Ofertele au fost anunțate cu ocazia summitului bancherilor, la Versailles, la care au participat peste 140 de executivi, incluzând reprezentanți ai puternicelor bănci Goldman Sachs și JP Morgan.

Guvernul francez deja a anunțat măsuri de tăiere a contribuției pentru munca depusă, pentru a face Parisul mai atractiv pentru sectorul bancar după Brexit.

Macron, un fost bancher specializat în sectorul investițiilor, a insistat pentru flexibilitatea reglementărilor în domeniul muncii, a tăiat taxele pe sănătate și a promis o tăiere a taxelor pe afaceri până în 2022.

Expatriații UE care se vor stabili în Franța vor putea opta să nu contribuie la schema de pensionare, care acum percepe la nivel de stat 2,3 din salariul angajaților. Premierul Edouard Philippe a promis investitorilor încă 1000 de locuri în plus în școlile bilingve  în regiunea Parisului începând cu luna septembrie, iar alte trei școli vor fi construite până în 2021.

Franța va fi de asemenea gata să medieze disputele privind contractele financiare guvernate de legea britanică începând cu luna martie, prin intermediul Curții Comerciale de la Paris, care a înființat o nouă secțiune pentru drept internațional, prin Curtea de Apel de la Paris și prin Paris Europlace, un grup de lobby financiar.

„Centrul financiar de la Paris are acum posibilitatea să ureze un bunvenit puternic companiilor și investitorilor internaționali și de a-și întări poziția de lider în Europa post-Brexit”, a declarat Gerard Mestrallet, liderul grupului Paris Europlace.

 

Comentarii

loading...