Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

27 de candidaţi excluşi din alegerile din Parlamentul Moscovei

Autorităţile au anunţat că au invalidat înregistrarea a 27 de candidaţi în alegerile pentru Parlamentul Moscovei, dintre care și un opozant care a manifestat în ultimele zile "pentru alegeri corecte", informează AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

16.07.2019 - 17:22

Comisia Electorală moscovită a autorizat să participe 216 candidaţi, în timp ce alţi 27 au fost excluşi din acest scrutin prevăzut să aibă loc în septembrie şi pentru care opoziţia rusă s-a mobilizat puternic. În jur de 50 de candidaţi aşteaptă încă o decizie oficială asupra cazului lor.

Aflat în fruntea sondajelor în circumscripţia lui, opozantul Ilia Iaşin a anunţat luni că şi candidatura sa a fost blocată oficială din cauza unui număr "prea mare" de semnături invalide, acuzaţii pe care el le denunţă ca fiind în totalitate fabricate.

"Trebuie să perseverăm, trebuie să rezistăm!", a lansat Iaşin în timpul unei manifestaţii convocate luni seara în centrul Moscovei.

Locuitorii Moscovei sunt chemaţi la urne în 8 septembrie pentru un scrutin menit să înnoiască mandatul de cinci ani a 45 de deputaţi din Parlamentul local, însărcinat cu validarea deciziilor primarului Serghei Sobianin, loial puterii.

Potrivit legii, candidaţii independenţi trebuie să adune semnăturile a cel puţin 3% dintre potenţialii lor alegători în fiecare dintre cele 45 de districte ale Moscovei, adică circa 4.500-5.000 de persoane, pentru a avea dreptul să concureze.

Însă cei 17 candidaţi ai opoziţiei care au reuşit să îndeplinească aceste exigenţe şi-au exprimat indignarea împotriva unei proceduri de verificare pe care ei o consideră opacă şi care îi avantajează, în opinia lor, pe candidaţii ce susţin actuala putere.

Două manifestaţii care au avut loc duminică şi luni au reunit circa 2.000 de persoane, pentru a cere înregistrarea tuturor candidaţilor. Manifestaţia de duminică s-a soldat cu aproximativ 40 de arestări, dintre care mai mulţi opozanţi: Liubov Sobol, Ilia Iaşin şi Ivan Jdanov, aliaţi ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

Înlăturată de la participarea la scrutinele cele mai importante, precum este cel prezidenţial, opoziţia s-a mobilizat puternic pentru alegerile din Moscova, sperând să obţină astfel un cuvânt de spus în gestionarea bugetelor imense ale capitalei ruse.

Într-un context de reducere a veniturilor şi de stagnare economică, opoziţia intenţionează de asemenea să mizeze pe nemulţumirea tot mai mare a ruşilor. În ultimele luni, mai mulţi candidaţi ai puterii au înregistrat un eşec în timpul alegerilor regionale în avantajul comuniştilor şi naţionaliştilor, în timp ce partidul puterii, Rusia Unită, înregistrează unul dintre cele mai slabe scoruri ale sale din ultimii zece ani.

Comentarii

loading...