24.8 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăHealth & Fitness5 proceduri stomatologice care te vor ajuta să ai un zâmbet sănătos...

5 proceduri stomatologice care te vor ajuta să ai un zâmbet sănătos tot timpul anului

Întâlnirea anuală cu medicul dentist nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare ori o sarcină pe care o punem pe ultimul plan al listei de priorități. Din contră, în cadrul acestor vizite, putem afla informații cu adevărat importante despre starea generală a dinților și sănătatea gingiilor, dacă au apărut anumite probleme care pot compromite strălucirea zâmbetului și care este planul de tratament recomandat pentru remedierea diverselor afecțiuni ale cavității bucale.

În acest articol, vom explora cinci proceduri stomatologice moderne care acoperă o gamă largă de nevoi dentare, de la tratamente de rutină până la intervenții mai complexe.

Albire dentară

Albirea dentară este o procedură care și-a câștigat popularitatea în timp, datorită rezultatelor rapide și de lungă durată în ceea ce privește aspectul dinților. Procesul în sine constă în aplicarea diverselor metode existente pe piață, cu scopul de a îndepărta cu succes petele apărute în urma consumului de băuturi colorate, alimentelor cu aciditate sporită ori produselor bogate în coloranți alimentari. Chiar dacă poate fi efectuată în confortul casei, este recomandat să apelezi la sfatul unui specialist înainte să începi această acțiune. 

Spre exemplu, poți alege să faci o albire profesionala dentara de la Dent Estet, realizată sub supravegherea unui medic stomatolog. Pe lângă faptul că te vei simți pe deplin în siguranță pe tot parcursul procedurii, un specialist știe ce metodă să aplice în funcție de nevoile particulare ale clientului. Astfel, va evita apariția efectelor secundare precum sensibilitatea dentară și iritarea gingiilor. 

Chiar dacă albirea dentară nu este o soluție permanentă, dacă respecți recomandările medicului stomatolog cu privire la alimentație și nu lipsești de la întâlnirile periodice cu acesta, zâmbetul tău va rămâne alb și strălucitor pentru multă vreme.

Detartrajul profesional

Curățarea profesională a dinților, cunoscută sub denumirea de detartraj, este una dintre cele mai bune metode prin care poți elimina tartrul și placa bacteriană acumulate la nivelul cavității bucale. Cu toate că urmezi pașii esențiali ai unei rutine de îngrijire – spălarea dinților de două ori pe zi, folosirea unui irigator bucal ori a aței dentare și a apei de gură – periodic, este recomandat să apelezi la un astfel de serviciu furnizat de un medic stomatolog.

Pe lista beneficiilor efectuării unui detartraj profesional se regăsesc:

  • prevenirea cariilor și a afecțiunilor parodontale;
  • diminuarea riscului de pierdere a dinților;
  • prevenirea respirației urât mirositoare;
  • eliminarea petelor superficiale apărute pe suprafața dinților. 

Implantul dentar

Persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți se confruntă adesea cu o stimă de sine scăzută, sunt rezervate când trebuie să zâmbească din plin și au probleme în ceea ce privește masticația și mușcătura corectă. Soluția eficientă în acest caz este implantul dentar, o procedură permanentă realizată exclusiv în cabinetul unui medic stomatolog. 

În urma unei consultații amănunțite, specialistul va evalua situația danturii și va determina care sunt pașii următori în planul de tratament. Pe scurt, această procedură presupune inserarea chirurgicală a unui dispozitiv medical, confecționat dintr-un material compatibil cu organismul uman, în osul maxilar. Mai departe, acest “șurub” va servi drept rădăcină artificială pentru coroana dentară. 

Fiind o investiție substanțială, apelează la un cabinet specializat, recunoscut pentru rezultatele obținute și care folosește tehnologii de ultimă generație pentru a asigura succesul intervenției. Un astfel de exemplu este alegerea unui implant dentar de la clinica Dent Estet, un tratament efectuat în condiții de siguranță de medici profesioniști. La final, vei observa că lucrarea reproduce cu fidelitate aspectul natural și funcționalitatea dinților.

Sigilarea dentară

O altă procedură semnificativă în domeniul stomatologiei este sigilarea dentară, adică o modalitate eficientă în prevenirea apariției cariilor. În general, este recomandată în special copiilor, însă poate fi benefică și în cazul adulților. 

Sigilarea dentară este o intervenție nedureroasă și rapidă. Prin acest proces, se asigură o apărare suplimentară împotriva cariilor, contribuind la păstrarea unui zâmbet sănătos pe termen îndelungat.

Tratamentul endodontic

Atunci când o carie avansează până în punctul în care afectează nervul dintelui, prin aplicarea unui tratament endodontic se încearcă salvarea acestuia și evitarea extracției. Procedura implică îndepărtarea țesutului infectat, prin curățarea și dezinfectarea canalelor radiculare, urmată de obturarea și sigilarea lor. 

Datorită dezvoltărilor tehnologice din domeniul stomatologic, tratamentul endodontic are rezultate de succes, de lungă durată, în timp ce pacientul nu simte vreun disconfort puternic pe durata desfășurării acestuia. 

Un zâmbet strălucitor și sănătos are nevoie periodic de ajutor de specialitate, pe care doar un medic stomatolog îl poate oferi. Așadar, pe lângă respectarea rutinei de îngrijire, adaugă în calendar o vizită la cabinet odată la șase luni sau de câte ori simți nevoia de un consult.

Cele mai citite

Autovehicule și ambulanțe mai ușor de donat: Guvernul schimbă reguli și crește plafonul

O entitate eligibilă va putea beneficia de o singură atribuire cu titlu gratuit de bunuri, pe parcursul unui an calendaristic Guvernul a modifica condițiile privind...

iOS 18.1 beta cu Apple Intelligence, disponibil pentru modelele iPhone 16

Apple a anunțat săptămâna aceasta noul iPhone 16, iar noile telefoane vor veni cu iOS 18 preinstalat. Actualizarea va fi disponibilă și pentru modelele...

Companiile din Ucraina înfruntă criza de forță de muncă: femeile și tinerii, noii eroi ai economiei

Companiile din Ucraina se confruntă cu o criză acută de forță de muncă din cauza războiului cu Rusia, care a provocat pierderi semnificative de...
Ultima oră
Pe aceeași temă