12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRSucurile dietetice cauzează boli de inimă

Sucurile dietetice cauzează boli de inimă

Ultimele cercetări au arătat că prin consumarea băuturilor dietetice sunt şanse mai mari de a dezvolta diabet de tip doi şi o afecţiune numită sindromul metabolic, care constă în presiune arterială mare şi obezitate abdominală, relatează publicaţia The New York Times.

Studiul publicat în Jurnalul de Medicină Generală Internă a fost realizat urmărind 2,564 de adulţi din Manhattan. Rezultatele au arătat că prin consumarea zilnică de sucuri dietetice au apărut mai multe semne care indică boli cardio-vasculare.

Mesajul transmis de Hanna Gardener (autorul publicaţiei şi epidemiolog la Universitatea din Miami) pentru consumatorii de băuturi dietetice este să nu se alarmeze, studiul nu este concludent din cauza rezultatelor care pot fi influenţate de mediul exterior sau chiar de şansă. Ea mai adaugă că dacă oamenii nu ar mai consuma bauturi dietetice, nu s-ar lipsi de de nimic necesar organismului lor.

În Romania, 3,5% (610.000) din populaţie suferă de diabet, iar judeţele cele mai cu rata cea mai mare sunt: Cluj, Sălaj, Bihor şi Sibiu.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă