12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRSibiu: Endoproteze pentru anevrismele de aortă

Sibiu: Endoproteze pentru anevrismele de aortă

Una dintre cele mai avansate tehnici pentru tratarea ane­vrismelor de aortă a fost aplicată cu succes și la Sibiu. Este vorba de o endoproteză, care reduce considerabil atât riscurile asociate intervențiilor chirurgicale clasice, care au dus în repetate rânduri la moartea sau paralizia pacienților, dar și timpul de recuperare după intervenție. Practic, pacienții pot fi externați la doar câteva zile după operație.

Primele endoproteze au fost montate la un spital privat din Sibiu, Polisano, care l-a invitat pe unul dintre chirurgii de top din lume. Este vorba de dr. Sherif Sultan, din Irlanda, președintele Registrului Mondial de Endoproteze. El a operat alături de reputați chirurgi sibieni, dr. Victor Costache și dr. Nicolae Florescu.

În acest moment, spitalul sibian este singura unitate medicală din Europa Centrală și de Est care poate monta astfel de endoproteze multilayer. Endoprotezele sunt produse de o companie belgiană. Costul uneia ajunge la câteva mii de euro, însă primii 10 pacienți operați la Sibiu nu trebuie să achite nici un leu pentru această intervenție.

Tehnologia utilizată de medicii sibieni presupune implantarea unui cilindru multistrat în zonele în care arterele sunt amenințate de anevrismele care pot distruge pereții vaselor de sânge. Endoprotezele sunt de ultimă generație, iar cu ajutorul acestei operații chirurgii sibieni au reușit să îi devanseze pe medicii din Franța sau din Olanda.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă