9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRŞase paşi pentru o sănătate de fier

Şase paşi pentru o sănătate de fier

Cu doar câteva mici schimbări în stilul tău de viaţă poţi să îţi menţii tinereţea, să scapi de durerile de cap şi să ai un sistem imunitar puternic.

Un strop de ulei esenţial de levănţică sau rozmarin, puţin fistic presărat peste salata de la cină sau o poziţie corectă a corpului, sunt câteva dintre trucurile prin care te poţi menţine în formă şi poţi avea o sănătate de fier.

Menţine-ţi tinereţea cu levănţică

Lavanda îţi poate asigura un somn liniştit pe timpul nopţii, dar este benefic şi ziua. Un studiu recent a arătat că, dacă miroşi uleiuri esenţiale de levănţică sau rozmarin timp de cinci minute pe zi, nivelul de cortizol din salivă scade cu până la 24%. Acest hormon, responsabil de controlul stresului, creşte tensiunea sanguină şi slăbeşte sistemul imunitar.

În plus, cei care practică regulat aromoterapia cu uleiuri din aceste plante neutralizează mai uşor radicalii liberi din organism, despre care se crede că grăbesc îmbătrânirea.

Adaugă fistic în salate pentru scăderea colesterolului

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că dacă o persoană mănâncă un pumn de fistic zilnic, timp de patru săptămâni, nivelul colesterolului va scădea cu 6,7%, iar grăsimile „rele” sunt reduse cu 11,6%. În plus, atunci când micşorezi colesterolul cu şapte procente, riscul de afecţiuni cardiace scade cu 14%.

Fisticul este una dintre cele mai bune surse de steroli vegetali, compuşi care reduc absorbţia de colesterol. Atenţie însă: 30 de grame de fistic conţin 160 de calorii, deci pune mai puţin dressing în salată, ca să eviţi kilogramele în plus.

Respiră profund, ca să scapi de bufeuri

Respiraţia abdominală lentă poate reduce la jumătate frecvenţa bufeurilor din timpul menopauzei. Pierderea de estrogen este în mare parte răspunzătoare pentru aceste valuri de căldură, dar oamenii de ştiinţă au descoperit că şi stresul joacă un rol important în apariţia acestor simptome neplăcute.

Prin urmare, dacă respiri adânc, organismul tău se detensionează, lucru care duce la încetinirea ritmului cardiac, relaxarea muşchilor şi scăderea tensiunii arteriale. Aşază-te pe un scaun confortabil şi concentrează-te asupra respiraţiei câteva minute. Inspiră pe nas şi expiră pe gură, cu ochii închişi.

Smochine uscate pentru un plus de antioxidanţi

Fructele deshidratate sunt bogate în antioxidanţi, iar smochinele şi prunele au cea mai mare cantitate de nutrienţi. Un pumn de fructe uscate măreşte capacitatea organismului de a neutraliza radicalii liberi cu până la 9%, adică aproape dublu faţă de o ceaşcă de ceai verde.

Micşorează temperatura din frigider şi elimină bacteriile

Dacă frigiderul tău are programată o temperatură de peste 4 grade Celsius, mâncarea nu este în siguranţă, pentru că această valoare permite bacteriilor să se înmulţească. În fiecare an, peste 75 de milioane de americani se îmbolnăvesc din cauza alimentelor contaminate, iar 5.000 dintre ei mor. Dacă nu eşti sigur care este temperatura din frigider, foloseşte un termometru ca să te asiguri că înăuntru este suficient de frig.

Ţine capul sus ca să eviţi durerile de cap

Atunci când stai cu gâtul aplecat în faţă, asupra nervilor şi muşchilor cefei este exercitată o presiune care provoacă dureri de cap, potrivit studiilor realizate de cercetătorii din SUA. Ca să îţi corectezi postura, imaginează-ţi că ai un cablu ataşat de creştet şi legat de tavan şi asigură-te că urechile sunt aliniate cu umerii.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă