19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRRosul de basm "made in Rusia", cucereste moda

Rosul de basm „made in Rusia”, cucereste moda

Iarna aceasta piesele de rezistenta ale tinutelor sunt inspirate de modele rusesti, fie ca e vorba de caciuli sau de paltoane.

Motivele rusesti, de la rosu intens la broderii, de la ciucuri la caciulite de blana moi si coliere mari, fac din orice femeie o adevarata tarina. Un asemenea experiment a incercat si editorul de moda de la Telegraph, Hilary Alexander, care a facut un fel de pariu cu ea insasi, intrebandu-se daca fantezia in moda poate trimite la ideea de rai sau de iad. si a castigat ideea de frumos…
Cei care urmaresc tendintele modei si poarta cate ceva din tot ce este nou in materie ar putea sa nu agreeze ideea de a se imbraca dupa un model inspirat de nomazii uzbeci sau sa gasasca ceva bun si pentru o rochie fantezie, tot din acest costum traditional (asa cum altii nu ar suporta sa revina la simboluri marinaresti sau militare, cu dungi, stegulete, butoni de aur etc.). Insa foarte multi inteleg fenomenul reintoarcerii la stilul "rock-chick", asa cum s-a intamplat in situatia revenirii la stilul Frank Sinatra, crede Hilary Alexander.

Fara moda lumea nu ar fi atat de ciudata si de minunata si in mod sigur nu ar fi la fel fara incantatoarele elemente de basm, care  sa epateze si sa amuze. Nu uitati ca orice fetita viseaza sa devina printesa. Iarna aceasta fantezia in moda se va lasa sedusa si inspirata de romantismul rusesc: tara pasarii de foc, a zanei candel, locul de unde vin Zara, Dr. Jivago si Anastacia. In urma cu 30 de ani o colectie a lui Yves Saint Laurent s-a bazat pe idei inspirate din baletul rusesc si a fost un trend subjugat de o vraja, pe atunci, sovietica.
Anul acesta, inca din iunie, Karl Lagerfeld de la Chanel a relansat Revolutia Rusa in moda cu a sa colectie ce avea drept tematica "Paris-Moscova". Era inspirata de celebrele papusi Matrioska, iar culorile si motivele au creat bratari, coliere, bandane sau mansoane brodate demne de tarine. Antonio Marras a avut o prezentare asemanatoare pentru o colectie Kenzo. John Galliano, fara indoiala, inspirat de dominanta tendinta pentru frumos si tineretea regasita la modelele slave, si-a bazat colectia pe printese ucrainiene, costumate in brocarturi, in imprimeuri folclorice si cristale.

Pentru iarna aceasta cizmele se poarta pana la genunchi. Bluzele au broderii specifice si ciucurei, iar printurile cu motive taranesti sunt nelipsite de pe bluzele stil, cu manecile largi. Apoi, fustele sunt imprimate cu aceleasi motive sau sunt brodate, abunda si ele de ciucuri, care se mai regasesc pe jachete sau paltoane. Insa nu este necesar excesul, adica sa porti pantaloni bufanti, gen cazacesti, bagati in cizme inalte, cu o tunica militara din piele.

Tinutele trebuie sa puncteze doar stilul si sa fie accesorizate in acest trend. Pentru ca sa te simti ca o printesa e suficient sa porti la rochia preferata un colier demn de o tarina. Revin la moda caciulile molatice din blana, asa cum a purtat Julie Christie in "Dr. Jivago", care dau o distinctie imediata si un prim indiciu de tinuta ruseasca in garderoba iernii. si ca dovada, deja vedetele au inteles si au inceput sa poarte asemenea tinute. Tilda Swinton a adoptat o tinuta militara in tonuri de negru si gri, Jaime Winstone a purtat un sacou de acest gen, la fel si Lily Allen.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă