11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăGDPRRaed Arafat: Migrarea cadrelor medicale in strainatate este un fenomen incontrolabil

Raed Arafat: Migrarea cadrelor medicale in strainatate este un fenomen incontrolabil

Migrarea cadrelor medicale specializate in strainatate este un fenomen incontralabil foarte greu de stopat, in conditiile in care in Romania nu pot fi oferite salariile din Occident, a declarat, vineri, la Vaslui, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Prezent la Vaslui la inaugurarea SMURD in judet, Raed Arafat a recunoscut ca nu are o solutie magica prin care ar putea convinge personalul medical de specialitate sa ramana in tara, transmite Mediafax.

"Migrarea cadrelor medicale in strainatate este un fenomen incontrolabil. Indiferent ce o sa facem, din pacate, nu vom putea plati salariile din Germania, Franta sau Anglia. Fenomenul este de inteles, asa ca aceasta miscare va ramane. Nu ai cum sa o blochezi. Am incercat sa facem tot posibilul, imbunatatind conditiile de munca. Pe parcurs, aceste lucruri se vor regla, dar nu pot sa spun acum ca avem o solutie magica pentru a rezolva aceasta problema", a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat Arafat sustine, insa, ca s-a imbunatatit situatia medicinii de urgenta la nivel national, in conditiile in care numarul de rezidenti cu aceasta specialitate a crescut in ultimul an.

"Acum doi-trei ani, intrau la facultate o suta de persoane si ieseau 20 de specialisti. Din fericire, acest procent s-a inversat si abia acum incepem sa dam la spitale un numar mai mare de specialisti de medicina de urgenta", a subliniat Arafat.

Luna trecuta, in Romania, pe medicina de urgenta au absolvit 55 de rezidenti, care vor merge la mai multe spitale din tara pentru a acoperi deficitul de specialisti de la Unitatile de Primiri Urgente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă