19.5 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăGDPROMS: Pandemia de gripă A (H1N1) a luat sfârşit

OMS: Pandemia de gripă A (H1N1) a luat sfârşit

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE, citata de Agerpres.

“Lumea nu se mai află în faza 6 de alertă pandemică. Am trecut în faza postpandemică”, a declarat directoarea generală a OMS, Margaret Chan, care a adoptat decizia de ridicare a alertei de gripă A în urma avizului dat de Comitetul de Urgenţă al OMS, reunit câteva ore mai devreme.

Pandemia de gripă de tip A(H1N1), numită şi gripa porcină sau gripa mexicană, a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 şi s-a răspândit în întreaga lume.

Primul caz de gripa A (H1N1) în România a fost confirmat pe 27 mai 2009 la o femeie de 30 de ani venită de la New York pe 23 mai, după ce a făcut escală la Paris. În total, în România au fost înregistrate 6.177 de îmbolnăviri şi 85 de decese.

La nivel mondial, un bilanţ al OMS dat publicităţii săptămâna trecută menţiona că, de la declanşarea pandemiei, acesta s-a răspândit în 208 ţări de pe toate continentele şi s-a soldat cu 18.449 de morţi.

Cele mai citite

BEC ia măsuri împotriva celor care vor filma sau fotografia buletinul de vot

Biroul Electoral Central a adoptat marți, 4 iunie, o hotărâre privind unele măsuri de conștientizare a interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma, prin...

Jaqueline Cristian și Anca Todoni, în optimile turneului WTA Bari

Jucătoarele române de tenis Jaqueline Cristian și Anca Todoni s-au calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Bari, după ce...

România – Bulgaria 0-0. Declarațiile lui Ianis Hagi

La finalul partidei amicale dintre România și Bulgaria, încheiată la egalitate, scor 0-0, Ianis Hagi a declarat că meciul a fost un test pozitiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă