16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăGDPRNumărul cazurilor de diabet s-a dublat - cercetătorii se îngrijorează

Numărul cazurilor de diabet s-a dublat – cercetătorii se îngrijorează

Numărul adulţilor care suferă de diabet în întreaga lume s-a dublat din 1980 şi până azi, raportează BBC.

Cercetătorii Colegiului Imperial din Londra şi cei din cadrul Universităţii Harvard au colectat date de pe un eşantion de peste 2,7 milioane de oameni din întreaga lume, folosind tehnici de statistică pentru a crea un model global. Aceştia susţin că numărul total al persoanelor cu diabet – boală care poate fi fatală- a crescut de la 153 de milioane la 347 de milioane.

Autorii studiului se arată preocupaţi de creşterea alarmantă şi cer o detectare mai eficientă a persoanelor care au un nivel ridicat de zahăr în sânge şi o medicamentaţie corespunzătoare pentru a controla creşterea îngrijorătoare.

Dennis Urbaniak, de la firma farmaceutică Sanofi, a declarat că: “această stare este una cronică şi progresează. Ceea ce ne îngrijorează cel mai mult sunt oamenii care suferă de diabet şi nu se tratează corespunzător, nu îşi controlează boala.”

Cea mai pronunţată creştere a fost înregistrată pe teritoriul insulelor din Pacific. În insulele Marshall, de pildă, o treime din populaţia de sex feminin suferă de acceastă boală.

Majid Ezzati, de la Colegiul Imperial din Londra susţine că “Diabetul devine o boală tot mai obişnuită în întreaga lume. Dacă nu dezvoltăm programe mai bune de detectare a oamenilor cu un nivel ridicat de zahăr în sânge şi dacă nu-i ajutăm să îşi controleze greutatea, diabetul va continua să constituie o mare problemă în sistemul medical din întreaga lume.”

Studiul, desfăşurat împreună cu Organizaţia Sănătăţii Globale, a ajuns la nişte concluzii nefericite: rata diabetului din fiecare ţară fie a rămas aceeaşi, fie a crescut. Nicăieri nu se observă diminuarea cazurilor de persoane diabetice. Diabetul duce la controlul ineficient al zahărului în sânge; în timp distruge rinichii şi poate cauza orbirea. Poate de asemenea provoca boli de inimă şi infarcturi. Totodată, diabetul de gradul 2 este strâns legat de obezitate, o altă boală des întâlnită.

În rândul ţărilor dezvoltate, Statele Unite ale Americii are cea mai ridicată rată, comparativ cu ţările vest-europene, unde numărul cazurilor diabetice este relativ mic.

Conform firmei IMS Health, costurile anuale ale medicamentelor – care deja au ajuns la 22 miliarde de lire- ar putea ajunge la 30 de miliarde până în 2015.

 

Cele mai citite

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Asociația GIC IOR-Titan acționează în instanță Primăria Capitalei pentru recuperarea zonei retrocedate ilegal din Parcul IOR

Asociația Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR retrocedate în mod...
Ultima oră
Pe aceeași temă