3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăGDPRNu reuşeşti să scapi de mătreaţă? Ai putea suferi de dermatită seboreică....

Nu reuşeşti să scapi de mătreaţă? Ai putea suferi de dermatită seboreică. Află unde poţi face o consultaţie GRATUITĂ

Mătreaţa persistentă, mâncărimea şi senzaţiile de arsură, dar şi tenul iritat şi cojile de pe faţă, sunt principalele semne ale dermatitei seboreice, o boală de piele care afectează cu precădere bărbaţii de peste 40 de ani.

“Dermatita seboreică este o afecţiune a pielii care se manifestă prin cruste albicioase, unsuroase sau uscate şi zone cutanate iritate şi roşii. Este localizată pe zone bogate în glande sebacee, adică pe faţă în jurul nasului, al sprâncenelor şi pe frunte, dar şi pe scalp”, explică doctorul Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie.

Boala afectează mai frecvent bărbaţii, dar se poate manifesta şi la femei şi adolescenţi. Studiile au scos în evidenţă două cauze principale ale apariţiei dermatitei seboireice: prezenţa ciupercii Malassezia şi hiperseboreea. Factorii genetici, de mediu şi starea generală de sănătate sunt de asemenea importanţi, potrivit site-ului dermatitaseboreica.ro.

Pentru tratarea dermatitei seboreice este important atât tratamentul medicamentos, cât şi o igienă corespunzătoare cu produse de îngrijire care întăresc sistemul imunitar al pielii. Cea mai bună educaţie în acest sens o poate oferi un consult de specialitate la medicul dermatolog.

În perioada 11-13 martie, bucureştenii pot beneficia de consultaţii gratuite pentru depistarea dermatitei seboreice în cadrul celor patru clinici Bioderm din Bucureşti: Eminescu, Nord, Floreasca şi Vasile Lascăr, pe bază de programare telefonică, la call center 031 9101, începând cu 4 martie.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...

De ce continuă protestele fermierilor în Europa?

Dintre toate protestele fermierilor din Europa, cele mai dure au fost în Paris și Bruxelles. În majoritatea țărilor UE, acestea continuă. Costurile mari la...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...
Ultima oră
Pe aceeași temă