4.1 C
București
marți, 10 decembrie 2024
AcasăGDPRModa "visului sovietic"

Moda „visului sovietic”

Visul american nu mai e la moda. A fost inlocuit cu visul sovietic. Ei bine, nu e o gluma, ci purul adevarul potrivit unui studiu comandat de HSBC Bank International, care a descoperit ca cei mai mai bogati expatriati din lume traiesc in Rusia.

Potrivit studiului, dat publicitatii saptamana trecuta, o treime din expatriatii din Rusia castiga peste 250.000 de dolari pe an, in timp ce aproximativ jumatate raporteaza un venit de peste 200.000 de dolari anual sau mai mult.

Studiul a examinat finantele a 3.100 de expatriati din 26 de tari, analizand o serie de factori interconectati cum ar fi venitul anual, venitul disponibil, economiile si banii cheltuiti pe articole de lux.

Concluzia studiului a fost clara: dupa orice standarde si in special in aceste timpuri lovite de criza, expatriatii din Rusia traiesc cel mai bine, aproximativ 60 la suta dintre acestia declarand ca venitul disponibil este de 4.000 de dolari sau mai mult lunar in timp ce 70 la suta cred ca au veniturile suficiente pentru a angaja o persoana sau mai multe care sa aiba grija de casa, un procent semnificativ mai mare decat media globala de 48 la suta.

In ceea ce priveste compararea stilului lor de viata din Rusia cu cel pe care il aveau in tarile de origine, 97 la suta dintre expatriatii din Rusia sustin ca au mai multi bani disponibili in Rusia, acelasi procent fiind de acord ca acum pot economisi si investi mai mult decat la ei acasa.

Fara a surprinde, aproape trei patrimi din expatriatii din Rusia resimt efectele crizei asupra obiceiurilor lor de a cheltui, desi 83 la suta nu iau in considerare faptul de a se muta inapoi acasa.

Salariile mari pe care le primesc expatriatii din Rusia pot fi o consecinta a pietei mai degraba decat a statutului de care se bucura strainii, existand, spre exemplu, diferente mici intre salariile pe care le primesc strainii in functii de conducere si rusii care au astfel de functii.

Cele mai citite

Titlurile de stat Fidelis de iarnă, subscrieri de 130 milioane în prima zi

Programul Fidelis de iarnă, lansat de Ministerul Finanțelor pe 9 decembrie și activ până pe 18 decembrie 2024, a înregistrat în prima zi subscrieri...

Deficitul comercial al României a crescut cu 17,2% în primele zece luni, au scăzut exporturile, iar importurile au crescut

Această evoluție atrage atenția asupra vulnerabilităților structurale ale economiei românești Exporturile României au înregistrat o scădere de 1,2% în primele zece luni ale anului 2024,...

ANAF verifică plățile pentru promovarea lui Călin Georgescu, în urma unei sesizări de la AEP

Verificările sunt efectuate de inspectorii direcției Antifraudă, în baza analizelor de risc care vizează prevenirea și combaterea evaziunii fiscale ANAF a demarat verificări fiscale asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă