19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRIdei pentru a-ţi porni propria afacere

Idei pentru a-ţi porni propria afacere

Din cele 24 de ore, ne petrecem cel puţin 8 ore, muncind. Tocmai din acest motiv este esenţial să îţi placă ceea ce faci. Iar dacă tot munceşti 5 zile pe săptămână, ar fi ideal să munceşti pentru tine şi pentru fructificarea afacerii proprii. În funcţie de pasiunile şi cererile de pe piaţă poţi începe un business în următoarele domenii:

Organizări de evenimente

Dacă eşti o persoană organizată, creativă şi cu o viziune de ansamblu poţi începe o afacere în domeniul organizărilor de evenimente. Indiferent dacă alegi evenimente corporate sau personale (nunţi, botezuri), avantajul este că nu ai nevoie neapărat de o investiţie mare la început. Poţi începe ca persoană fizică autorizată şi pentru furnizarea anumitor materiale poţi fi intermediar până reuşeşti să investeşti în diferite materiale.

Scrierea de articole

Dacă ai mână bună la scris, te poţi orienta către content writing (trad. Scrierea de conţinut). Ai la dispoziţie câteva pagini web pentru liberi profesionişti unde există cerere pentru redactarea articolelor sau a diferitelor slogane.

Online PR

Dacă nu eşti familiar cu termenul de PR atunci poate termenul de social media îţi este puţin mai cunoscut. PR vine de la relaţii publice şi este un domeniu interesant în care te ocupi de imaginea, promovarea şi reprezentarea companiilor şi a persoanelor fizice. Relaţionistul public în mediul online este foarte activ pe social media şi are grijă să monitorizeze comentariile şi evoluţia clienţilor săi, să le promoveze paginile de Facebook, să posteze pe Twitter, Instagram şi să fie activ pe LinkedIn. Într-o propoziţie, PR-ul online se ocupă de relaţia dintre companie şi publicul ţintă.

Domeniul artistic

O afacere în domeniul artistic este o idee bună pentru cei care au talent sau sunt pasionaţi de arte plastice sau muzică. Dacă ai ureche muzicală şi pasiune pentru aşa ceva, înfiinţează-ţi propria trupă şi porneşte pe un drum interesant. Dacă eşti pe latura artei plastice, îţi poţi fructifica munca prin arta digitală precum : logo-uri, portrete, caricaturi digitale, ilustraţii.

Afacere practică

Dacă ştii să coşi şi ai un bun simţ estetic poţi înfiinţa o croitorie. Dacă ai îndemânare la bijuterii şi eşti creativă, poţi deschide un mini butic online prin care să îţi vinzi creaţiile.

Instructor de fitness

Dacă eşti pasionat de sport şi nutriţie, poţi oricând să plăteşti chirie la o sală de sport şi să te iniţiezi ca instructor de fitness. Este o muncă solicitantă dar în timp o poţi dezvolta grandios. Poţi ajunge chiar să fii o personalitate şi un reper în acest domeniu.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă