17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăGDPRHermès si Gucci incaleca pe cai

Hermès si Gucci incaleca pe cai

Nu mai e vorba de pumnale scoase… cat de hamuri si sei. Doua case de lux au intrat in competitie in lumea echitatiei pentru a-si promova brandurile. In decembrie, casa Hermès a introdus cai, paie si potcoave in vastul spatiu de la Grand Palais, in Paris. Apoi a anuntat ca Le Saut Hermès – adica saritura Hermès – va avea loc de Paste, pe 3 si 4 aprilie, reinstaurand o traditie a sponsorizarilor ecvestre care a inceput in 1837, o data cu dezvoltarea firmei.

 

Intre timp, si Gucci a trecut de partea echitatiei, sponsorizand concursul Gucci Masters, care are loc in decembrie, in Parc des Expositions din Villepinte, langa Paris. Timp de patru zile, cat a durat evenimentul, Charlotte Casiraghi, fiica printesei Caroline de Monaco, a adus glamour-ul printre calaretii participanti, printre care si Martina Hingis, starul din tenis transformat in star de echitatie.
Nimeni nu ar putea acuza Gucci de diletantism cand vine vorba de… cai. Simbolurile legendare de pe pantofi si genti isi au originile in 1912, cand a fost fondata casa. Cat despre Frida Giannini, directoarea de creatie de la Gucci,
pasiunea ei pentru ponei e foarte veche.

 

"Am fost foarte pasionata de cai inca din copilarie", spune ea. "E singurul sport in care femeile si barbatii pot fi rivali in mod egal." In plus, a adaugat ea, "e un proiect care se potriveste perfect cu imaginea brandului".
Cand a anuntat evenimentul Hermès, care urmeaza sa aiba loc in inima Parisului, in fata a 4.000 de spectatori, Patrick Thomas, directorul executiv al companiei Hermès International, nu s-a lasat intimidat de faptul ca cei de la Gucci i-o luasera inainte. "Noi cautam autenticitatea si suntem constanti in cautarea noastra", a spus Thomas, care l-a avut alaturi pe Michel Robert, cel mai bun calaret francez. Directorul a explicat ca initiativa Hermès se alatura altor sponsorizari ecvestre, printre care si cursele Prix de Diane – pe care le sustine de 20 de ani – si cursele de la Deauville. Nu e prima data cand Grand Palais-ul vede cai in incinta sa: palatul a fost construit special pentru a-i adaposti si pentru a gazdui evenimente ecvestre, din 1900 pana in 1957. Fotografiile vintage arata un stand Hermès la una dintre competitiile de cai de acolo. Produsele fac parte din povestea unui brand de lux: pentru Masters, Gucci a creat o editie speciala a unei esarfe, care a fost pusa in vanzare intr-un magazin din Villepinte, alaturi de alte produse inspirate de lumea ecvestra.

 

Cu toate astea, la baza sponsorizarii nu sta comertul, ci sufletul brandului. Hermès nu a deviat niciodata de la imaginea sa nobila, asemanatoare celei de "ofiter si gentleman". Iar acum, cand luxul este asociat cu extravaganta si excesul, este un moment foarte bun pentru a readuce acest concept clasic.
Gucci a evoluat intr-un brand urban atunci cand Tom Ford s-a concentrat pe sex si rock’n’roll in colectiile sale (si cand si-a pictat, in mod faimos, tractorul in negru, pentru a se potrivi cu pantofii sai negri din piele). Acum firma are un intreg univers ecvestru de recuperat, asta pe langa cultura mocasinilor, pe care Gucci a cedat-o celor de la Tod’s in anii ’90. Evenimentul de la Villepinte s-ar putea sa se dovedeasca a fi un Masters nu doar pentru sarituri, ci si in ceea ce priveste mostenirea Gucci.

Cele mai citite

România, noul centru medical din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți pacienți străini

România se conturează ca un pol important al serviciilor medicale în sud-estul Europei, atrăgând din ce în ce mai mulți pacienți din afara țării...

Încep audierile în cazul Manchester City! Campioana Angliei riscă sancțiuni devastatoare

Audierile așteptate cu mare interes în cazul Manchester City, legate de presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, încep luni, 16 septembrie. Clubul...

Un ieșean a sunat nejustificat la numărul unic de urgență 112 de 15.000 de ori

Un ieșean deține recordul de apeluri nejustificate la 112. Acesta a sunat de nu mai puţin de 15.000 de ori la numărul unic de...
Ultima oră
Pe aceeași temă