16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăGDPRCum să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea în doar 60 de minute pe zi

Cum să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea în doar 60 de minute pe zi

Pentru a avea o viaţă sănătoasă, nu trebuie neapărat să vă daţi peste cap programul de zi cu zi. Aveţi la îndemână o serie de trucuri simple şi rapide de a vă îmbunătăţi starea de sănătate fizică, mentală şi spirituală.

Cum să-ţi ridici stima de sine în 30 de secunde

Staţi drepţi. Un studiu realizat de cercetătorii canadieni a arătat că o postură corectă creşte imediat încrederea în sine. Studiul recomandă ca, atunci când staţi jos, să aveţi ambele picioare aşezate pe podea şi fundul lipit de scaun. Trebuie să vă asiguraţi că genunchii sunt îndoiţi într-un unghi drept, în dreptul şoldurilor sau chiar mai sus. Spatele trebuie să stea drept, iar umerii să fie relaxaţi.

Cum să-ţi sculptezi talia într-un minut

Folosiţi aplicaţiile mobile. Specialiştii au observat că aplicaţiile pentru telefonul mobil sunt foarte eficiente în a motiva utilizatorii să se ţină de dietă. Aplicaţii precum MyFitnessPal şi Lose It!, care contorizează aportul caloric şi exerciţiile fizice efectuate în timpul zilei, sunt ieftine şi vă vor ajuta să respectaţi cu stricteţe regimul de slăbit.

Cum să te reîncarci cu energie în trei minute

Ascultaţi melodia preferată. Un studiu recent a demonstrat că muzica poate creşte nivelul de dopamină din organism, un neurotransmiţător care îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi nivelul de energie. De asemenea, s-a dovedit că dansul şi fredonatul sunt benefice pentru sănătate, deoarece cresc aportul de oxigen din organism. Specialiştii recomandă atunci când vă simţiţi moleşiţi, să ascultaţi melodia preferată şi să dansaţi.

Cum să arzi grăsimi în patru minute

Săriţi coarda. Experţii în fitness recomandă să faceţi zilnic câteva serii de exerciţii cardiovasculare (genuflexiuni, sărit coarda) la intensitate maximă, timp de 20 de secunde, urmate de 10 secunde de odihnă. Aceste exerciţii vor accelera procesul de ardere a grăsimilor şi vă vor îmbunătăţi capacitatea anaerobă (n.r. capacitatea de a depune efort maxim de durată scurtă).

Cum să-ţi îmbunătăţeşti dispoziţia în cinci minute

Faceţi o plimbare. Specialiştii spun că este indicat să luaţi o pauză scurtă de la lucru şi să ieşiţi la o plimbare cu bicicleta prin parc. Studiile au arătat că plimbările prin natură îmbunătăţesc dispoziţia şi stima de sine. De asemenea, s-a demonstrat că existenţa unui lac în cadrul spaţiului verde intensifică senzaţia de bună dispoziţie.

Cum să scapi de stres în 10 minute

Sunaţi un prieten. Un studiu a arătat că relaţiile sociale de calitate îmbunătăţesc şansele de supravieţuire cu până la 50%. În momentele de anxietate, psihologii recomandă să interacţionaţi cu un prieten apropiat ca să vorbiţi despre frustrările voastre şi să vă descărcaţi.

Cum să-ţi controlezi apetitul în 15 minute

Luaţi micul dejun. Nutriţioniştii susţin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi are efecte benefice asupra sănătăţii. Ajută la menţinerea greutăţii în limite rezonabile şi la funcţionare normală a creierului. În plus, un studiu recent a demonstrat că o masă bogată în proteine la începutul zilei controlează poftele nesănătoase de mai târziu.

Cum să previi bolile de inimă în 20 de minute

Meditaţi. Rezultatele unui studiu american au demonstrat că meditaţia transcendentală reduce cu 48% riscul de a avea un atac de cord sau un accident cardiovascular. Specialiştii recomandă să meditaţi de două ori pe zi, timp de 20 de minute, într-un mediu tăcut, prin repetarea în minte a unei mantre.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă