17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăGDPRColaborarea stralucitoare dintre Vuitton si Bäumer

Colaborarea stralucitoare dintre Vuitton si Bäumer

PARIS – Floarea arata familiar: o forma cu patru petale, trasata intr-un cerc aurit. Oare aceasta bijuterie, cu formele sale rotunjite umplute cu safire multicolore si diamante galbene, a fost luata din vitraliul unei biserici? Sau poate face parte din detaliul mozaicat al unei moschei? Sau al unui totem tribal? Sau poate – asa cum a crezut un client – a fost inspirata de mecanismul unui ceas?
Orice fel de asociere emotionala pe care noua colectie de bijuterii Louis Vuitton v-ar putea-o inspira este exact reactia sperata de creatorul Lorenz Bäumer. Deoarece colectia "Sufletul calatoriei", creata de acest bijutier din Place Vendôme, este facuta special pentru a va purta de-a lungul unei carari imaginare… al carei punct de inceput este intotdeauna Casa Vuitton. Iar in inima colectiei sta noua versiune a florii Monogram, creata din diamante multifatetate.
La inceputul toamnei, o floare din diamante de 30,12 carate a fost prezentata in cadru privat, inainte ca o colectie intreaga sa fie expusa in magazinul Louis Vuitton de pe Champs-Élysées.
"M-am indragostit de el si de toate reflexele de lumina pe care le pastreaza", spune Bäumer despre acest mare diamant. Tot el si-a explicat dorinta de a atrage oamenii catre creatiile sale, lasandu-i sa se inspire singuri din cerceii semanand cu un evantai oriental sau sa-si gaseasca singuri stimulii vizuali din pietrele multicolore.
Desi exista piese cu diamante mult mai accesibile, unele creatii combina diamante, safire, opale sau chiar pietre semipretioase, iar tonurile de galben si de maro subliniaza culorile Louis Vuitton. Cat despre Bäumer, acesta este doar inceputul colaborarii sale cu bijuteriile.

Maharajahul Punk, o ciocnire intre doua lumi

Waris Ahluwalia s-a straduit sa dea o definitie bijuteriilor complicate si moderniste pe care creatorul nascut in India, actualmente domiciliat in America, le-a creat pentru House of Waris. Un coleg i-a propus cuvintele "Punk Maharajah", care ar putea descrie la fel de bine atat bijutierul Sikh, cat si creatiile acestuia, nominalizate in 2009 la un premiu acordat de consiliul creatorilor de moda din America.
Lucrand cu un atelier din Roma – mai ales pentru piesele pavé sau din aur alb – si in Rajasthan, unde isi petrece jumatate din timp, Waris, asa cum e el universal cunoscut, spune ca se inspira cel mai mult din coliziunea celor doua lumi. "Personal, traiesc in dualitate, iar munca mea reflecta exact asta – totul se intampla in capul meu", spune el, explicand ca inspiratia pentru o pasare tridimensionala "nu ar fi putut lua nastere in alt loc decat in India". Waris face referire aici la tehnici care dateaza de acum 300 de ani, precum si la o colaborare apropiata cu bijutierii din New Delhi.
In plus, din scurtele sale aparitii in filmele "The Darjeeling Limited" si "The Life Aquatic with Steve Zissou", ale lui Wes Anderson, se vede ca munca lui se intinde cu mult dincolo de bijuterii. De altfel, el e si co-editorul cartii "Pentru India, cu dragoste: de la New York la Mumbai", dedicata familiilor afectate de atacul terorist de la hotelul Taj Mahal din Mumbai.

Cele mai citite

Analiștii CFA România prognozează o inflație de 4,95% și un curs de 5,0735 lei/euro pentru august 2025

Conform sondajului realizat de CFA România în luna august, analiștii financiari estimează o rată a inflației de 4,95% pentru următoarele 12 luni, până în...

Plouă într-o maternitate nouă care a fost inaugurată recent. Investiția s-a ridicat la 20 milioane de euro

La doar o lună după inaugurarea Maternității Bega din Timișoara, unitatea, în care s-au investit 20 de milioane de euro, se confruntă cu infiltrări...

Răzvan Marin, aproape de un gol antologic! Echipa românului a fost zdrobită de Napoli

Cagliari a suferit o înfrângere categorică în fața celor de la Napoli, iar Răzvan Marin a fost unul dintre puținii jucători ai echipei sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă