16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăGDPRCinci sfaturi pentru o dimineață perfectă

Cinci sfaturi pentru o dimineață perfectă

Dacă vă daţi repede jos din pat pregătiţi pentru o nouă zi, cereţi prea mult muşchilor spatelui care sunt deja rigizi după o noapte petrecută fără a schimba prea des poziţia ­corpului, susţine Robert Oexman, un specialist în problema somnului şi director al unui institut de cercetare. O mişcare prea rapidă ­poate ­duce la spasm muscular ce poate ­provoca dureri lombare sau alunecări şi chiar rupturi de disc vertebral.

De asemenea, după ce staţi întinşi pentru mai multe ore, când vă daţi jos repede din pat, sângele este ­împins puternic către picioare, iar asta vă produce o senzaţie de ameţeală şi vă poate face să vă împiedicaţi. Acest efect, numit ­hipotensiune ortostatică, este mai des întâlnit la femei, susţine Alan ­Hilibrand, chirurg şi purtător de cuvânt al Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi, citat de Mediafax.

Recomandat este să vă ghemuiţi cu genunchii la piept (câte unul pe rând, apoi amândoi), fapt care vă va ajuta nu numai să vă dezmorţiţi muşchii, ci şi să vă puneţi sângele în mişcare, astfel încât veţi căpăta mai multă ­stabilitate atunci când vă daţi jos din pat.

Dați deoparte draperiile, atunci când vă pregătiţi să plecaţi la muncă. Draperiile vă ajută să transformaţi camera într-un loc plăcut, în care să puteţi adormi. Pentru a începe ziua cu o atitudine pozitivă şi a regla ceasul intern este nevoie de lumina soarelui. Lăsând razele dimineţii să pătrundă în casă, puteţi chiar să vă controlaţi greutatea, după cum au descoperit ­cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Feinberg.

Puneţi ceasul să sune prea devreme. V-aţi făcut nişte calcule: după ce opriţi deşteptătorul, mai aţipiţi 10 ­minute, apoi vă ia 3 minute să ­coborâţi din pat şi să aranjaţi cearşaful. Dar un somn întrerupt vă va ­afecta ­organismul, fiindu-vă mai greu să adormiţi seara. Este recomandat să vă treziţi atunci când soneria se opreşte, nu peste 10 sau 20 de minute.

Începeţi dimineaţa cu exerciţii. Pentru a vă ajuta organismul, ar trebui să mâncaţi în primele 30 de minute după trezire, dar acest ­lucru pare mai greu de realizat atunci când primul lucru la care vă ­gândiţi sunt exerciţiile matinale. Dar a ­sări peste masa de dimineaţă este o problemă. După ce aţi „postit” o noapte întreagă, organismul vostru are nevoie de carbohidraţi pentru a ­reface resursele epuizate de energie – mai ales dacă aveţi de gând să le epuizaţi şi mai mult la gimnastică.

Odată plecați la muncă, nu ezitați să vă oferiți mici plăceri pe drum. Ar trebui să vă desfătaţi cu o cafea cu lapte, să vă sacrificaţi câteva ­minute pentru a suna pe cineva sau să vă bucuraţi de soarele dimineţii.  

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă