12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRCea mai modernă secţie de cardiologie intervenţională din România

Cea mai modernă secţie de cardiologie intervenţională din România

Consiliul Judeţean Arad a investit 800.000 de lei pentru dotarea acestei secţii.

Cel mai important eveniment medical al anului 2013 din Arad a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost inaugurată Secţia de Cardiologie Intervenţională, una dintre cele mai ambiţioase realizări din sistemul sanitar arădean. Astfel, bolnavii arădeni nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Timişoara sau în Ungaria, la Szeged pentru a se trata, pentru că au acum posibilitatea să fie operaţi chiar la Arad. Colectivul medical este format din specialişti renumiţi, iar aparatura este de ultimă generaţie.

O echipă de nivel internaţional

Secţia de Cardiologie Intervenţională reprezintă un pas important în atingerea unui obiectiv strategic de sănătate publică: reducerea mortalităţii şi morbidităţii cardiovasculare în judeţul Arad. „Azi inaugurăm al treilea centru Cardiolife şi suntem onoraţi de şansa pe care conducerea Consiliului Judetean Arad şi a Spitalului Judeţean Arad ne-a oferit-o. Şansa de a lucra împreună cu echipa de cardiologi din acest spital şi de a servi pe cât de bine putem populaţia arădeană ce suferă de boli cardiovasculare. E o mare provocare pentru noi şi, credeţi-ne, ne vom strădui să îi facem faţă într-un mod care să conteze pentru viaţa şi sănătatea pacienţilor noştri, iar pe noi să ne onoreze”, a declarat dr. Cristian Dină, medic primar cardiolog. Prezenţa acestui centru de intervenţii cardiovasculare va permite cardiologilor arădeni abordarea terapeutică în condiţii de maximă eficienţă şi siguranţă a bolilor ce produc peste 60% din decesele şi îmbolnăvirile populaţiei adulte, bolile cardiovasculare.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, Cardiolife pune la dispoziţia Spitalului Judeţean Arad şi a pacienţilor din judeţ un compartiment excelent dotat şi o echipă recunoscută la nivel naţional. Angiograful Inova IGS 520 este un aparat de ultimă generaţie, primul din această serie care este instalat în România. Este produs de compania americană General Electric. Oferă o imagine de o calitate exceptională obţinută cu o expunere minimă la radiaţie şi este deosebit de prietenos în utilizare, ceea ce reduce timpii de procedură şi, implicit, riscurile pentru pacient. Tot cu această ocazie, în cadrul secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost inaugurate două saloane moderne, dotate cu aparatură specială, pentru recuperarea postoperatorie a bolnavilor cardiaci. Investiţia, în valoare de 800.000 lei, a fost realizată în întregime din fondurile Consiliului Judeţean Arad.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă