Condiţia de bază pentru o memorie bună este o alimentaţie echilibrată care să asigure creierului necesarul zilnic de substanţe nutritive, susţin specialiştii în nutriţie.
Proteinele contribuie la producerea de neurotransmiţători care au un rol important în funcţionarea sistemului mental. Celulele nervoase necesită, de asemenea, un aport regulat de glucide. Acestea îi aduc creierului energia necesară pentru a desfăşura activităţile din timpul zilei. Vitaminele din grupa B şi vitamina C sunt esenţiale pentru echilibrul fizic şi psihic, influenţând direct performanţa intelectuală, iar mineralele (fierul şi cuprul) protejează şi stimulează creierul, ajutând la o mai bună concentrare.
Specialiştii în nutriţie menţionează câteva alimente care îmbunătăţesc memoria datorită conţinutui ridicat de antioxidanţi, omega 3 şi vitamine. Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt aceste alimente pe care trebuie să le includeţi în mediul zilnic pentru a avea o memorie bună.