23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăGDPRCare sunt produsele de igienă pe care nu ar trebui să le...

Care sunt produsele de igienă pe care nu ar trebui să le împarţi cu nimeni?

Te cunoşti cu prietena ta cea mai bună de mai bine de 10 ani. Nu numai că îi cunoşti toată familia şi toate poveştile dar îi ştii şi tot istoricul medical şi te încumeţi ca în anumite situaţii să îi împrumuţi produsele de igienă. Este bine să ştii că anumite lucruri nu este bine să le dai nimănui, chiar dacă poate vei părea nepoliticoasă sau zgârcită.

1. Săpunul

În 2008, s-a făcut un studiu la Universitatea din Florida, subiecţii fiind jucătorii de fotbal. Fotbaliştii care au împărţit acelaşi săpun erau mai predispuşi la diferite afecţiuni. Într-adevăr, săpunul datorită calităţii sale de curăţare minimizează creşterea germenilor, dar totuşi se recomandă folosirea săpunurilor lichide.

2. Antiperspirant

Acţiunea antiperspirantului este de a opri răspândirea bacteriilor şi a mirosului. Asta înseamnă că ele vin cu proprietăţi antibacteriene. Aceste produse, reduc doar activitatea glandei sudoripare dar nu vor extermina germenii care sunt deja pe antiperspirant. Aşadar, nu vrei să faci transfer de celule moarte, particule de păr care pot cauza infecţii.

3. Lamele de ras

Conform dermatologului Bethanee Schlosser, împrumutarea lamei de ras poate duce la transmiterea diferitelor boli grave şi infecţii precum: tinea corporis, hepatita B şi C sau HIV.

4. Prosop

Gândeşte-te de două ori înainte să foloseşti prosopul prietenei tale. Acest articol poate răspândi infecţii de la gonoree până la diferitele forme de germeni. Data viitoare când stai la hotel cu cineva, aminteşte-ţi care prosop e al tău.

5. Periuţa de dinţi şi unghiera

Sunt două elemente pe care nu ar trebui să le împarţi cu nimeni. Amândouă pot transmite diferite boli, în special dacă intră în contact cu sângele. De aceea este mai bine să fii precaută şi să le păstrezi numai pentru tine cu riscul de a părea nepoliticoasă.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă