20 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăGDPRBolile de sezon: Sinuzita

Bolile de sezon: Sinuzita

Te doare fruntea si simti ca ai un bolovan intre ochi? Uneori ai impresia ca te deranjeaza dintii de sus? Daca ai aceste simptome, plus senzatia de cap greu si de nas infundat, este posibil sa ai sinuzita.

Sinusurile sunt cavitati captusite cu mucoasa, situate in craniu. Ai patru seturi de sinusuri, dintre care toate se pot infecta.

1. Sinusurile frontale sunt situate in frunte, deasupra ochilor.
2. Cele maxilare pot fi gasite in obraji, in apropierea nasului.
3. Etmoidele sunt situate in spatele podului nazal.
4. Sfenoidele sunt chiar dupa nas, sub creier.

Sinusurile sunt ca amprentele – difera de la om la om.

Ce este sinuzita?

Structuri minuscule, asemanatoare firelor de par, numite cili ajuta mucoasa sinusala sa elimine secretiile inutile. Toate cavitatile sinusale sunt conectate la nas, pentru a permite libera circulatie a aerului si a mucusului. Infectiile si alergiile inflameaza tesutul sinusal ducand la imposibilitatea eliminarii mucusului si la congestie.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt nasul infundat si senzatia de tensiune in zona fetei si a dintilor. Secretiile nazale pot fi purulente, sau curate. Oboseala, un simt al mirosului mult atenuat, tusea, febra, faringita, respiratia urat mirositoare, durerea de cap si durere intensa la aplecare sunt alte simptome ale acestei boli.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă