Oamenii ar trebui să evite consumul de seminţe germinate în stare naturală, ca urmare a cazurilor de intoxicare cu bacteria E.coli, în Franţa, a avertizat Agenţia britanică pentru Standarde Alimentare /FSA/ potrivit AFP, relatează Agerpres.
‘Seminţele germinate nu trebuie consumate decât după ce au fost fierte la temperaturi foarte înalte şi în niciun caz consumate crude’, a subliniat agenţia într-un comunicat de presă.
FSA sfătuieşte, totodată, să curăţăm ustensilele folosite la germinare şi să ne spălăm mâinile după ce am intrat în contact cu seminţele. Agenţia reaminteşte, totuşi, că nici un caz de intoxicare similar cu cele înregistrate în sud-vestul Franţei nu a fost semnalat în Marea Britanie.
Zece persoane au suferit de o intoxicaţie alimentară cu bacteria E-coli la Bordeaux (Franţa). Şapte dintre cei care s-au îmbolnăvit participaseră la o chermeză şi şase ar fi consumat seminţe germinate, potrivit autorităţilor sanitare ale regiunii.