Comisia Europeană oferă 128 de milioane de euro pentru cercetare în domeniul Covid

Comisia Europeană oferă fonduri de 128 de milioane de euro pentru cercetare în domeniul pandemiei, la care au acces și parteneri români.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

05.11.2020 - 17:01

Comisia Europeană oferă fonduri de 128 de milioane de euro pentru cercetare în domeniul pandemiei, la care au acces și parteneri români, a anunțat, joi, un comunicat de presă transmis de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

În urma anunțului de selecție din luna august 2020, Comisia a semnat deja acordurile de grant în cadrul programului Orizont 2020, în temeiul cărora 23 de noi proiecte de cercetare vor primi o sumă totală de 128 de milioane de euro pentru a aborda pandemia de coronavirus și efectele acesteia. 

Şase dintre aceste proiecte (Eur3ka, Envision, Covinform, Periscope, Orchestra, unCoVer) beneficiază de parteneri români.

Finanțarea va permite desfășurarea de activități suplimentare de cercetare. Acestea sunt menite să consolideze și să adapteze capacitatea industrială de a fabrica și furniza echipamente medicale, precum ventilatoarele; să prevină și să trateze coronavirusul; să dezvolte tehnologii medicale și instrumente digitale, cum ar fi sistemele portabile de diagnosticare; să ducă la o mai bună înțelegere a impactului societal al pandemiei, de exemplu asupra grupurilor vulnerabile și marginalizate; și să permită învățarea de la grupuri mari de pacienți din întreaga Europă (cohorte) pentru a îmbunătăți tratamentele.

Proiectele implică 344 de echipe de cercetare din 39 de țări, inclusiv 32 de participanți din 15 țări din afara UE.

 

Comentarii