Deputații europeni vor să ajute cu fonduri nerambursabile sectoarele cele mai afectate de pandemie. (FOTO: GETTY IMAGES)

47,5 milioane euro, ajutor financiar suplimentar pentru combaterea efectelor pandemiei

Deputații europeni au aprobat ajutoare financiare suplimentare pentru ca regiunile Uniunii Europene să treacă mai ușor peste efectele economice negative generate de pandemia de Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2020 - 11:32

Parlamentul European a aprobat REACT-EU, un pachet de 47,5 miliarde EUR pentru a atenua efectele imediate ale crizei provocate de pandemie în regiunile Uniunii. Inițiativa a fost adoptată cu 654 de voturi pentru, 23 împotrivă și 17 abțineri.

„Banii vor fi puși la dispoziție prin intermediul fondurilor structurale ale Uniunii. Astfel, pentru 2021 s-au alocat 37,5 miliarde EUR, iar pentru 2022 10 miliarde EUR. Operațiunile prevăzute de REACT-EU sunt eligibile pentru finanțare cu efect retroactiv din 1 februarie 2020. Resursele pot fi utilizate până la sfârșitul anului 2023.”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Parlamentul European.

Țările Uniunii vor putea aloca o parte din bani Fondului social european, Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), inițiativei „Locuri de muncă pentru tineri” și programelor transfrontaliere (Interreg). Investițiile se vor concentra pe sectoarele cele mai afectate de consecințele economice ale pandemiei.

Comentarii