12.1 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăFilmCel mai bun film documentar este despre Ceaușescu

Cel mai bun film documentar este despre Ceaușescu

Cel mai bun film documentar este despre Ceaușescu, în regia lui Sebastian Mihăilescu.

Documentarul „Pentru mine tu ești Ceaușescu” a fost distins cu trei premii. Ele s-au acordat pentru Cel mai bun film din Europa Centrală și de Est și Cea mai bună imagine. Aceste premii au fost acordate în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar.

Același film a primit și premiul pentru Cel mai bun lungmetraj de debut (New Talent Award).

Cel mai bun film documentar a primit trei premii internaționale

Documentarul lui Sebastian Mihăilescu a avut premiera mondială în competiția internațională DocLisboa (21-31 octombrie). În acel concurs, filmul a primit distincția New Talent Award pentru lungmetraj de debut.

Filmul „Pentru mine tu ești Ceaușescu” a fost distins și cu premiul Best Cinematography. Acest premiu i-a revenit directorului de imagine Barbu Bălășoiu.

Filmul despre Ceaușescu este descris drept „un melanj experimental de documentar și ficțiune, un portret al noii generații în încercarea de a găsi motivația din spatele acțiunilor tânărului Nicolae Ceaușescu, acum când acceptarea socială și dorința de a fi important sunt la fel de prezente ca în anii ‘30”. În acest documentar, tineri cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, victorie fără glorie în Andorra. Cum arată clasamentul grupei tricolorilor

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European din 2024, după ce a trecut de Andorra cu scorul...
00:01:13

VIDEO: Zeci de mii de israelieni protestează împotriva revizuirii sistemului judiciar

Zeci de mii de israelieni au ieșit sâmbătă (25 martie) pe străzile din Tel Aviv, în cadrul demonstrațiilor în curs de desfășurare la nivel...

Hidrologii avertizează: Risc de viituri pe râuri din opt bazine hidrografice

Experții Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), anunță că mai multe sectoare de râuri din opt bazine hidrografice vor intra luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă