29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăFilmCel mai bun film documentar este despre Ceaușescu

Cel mai bun film documentar este despre Ceaușescu

Cel mai bun film documentar este despre Ceaușescu, în regia lui Sebastian Mihăilescu.

Documentarul „Pentru mine tu ești Ceaușescu” a fost distins cu trei premii. Ele s-au acordat pentru Cel mai bun film din Europa Centrală și de Est și Cea mai bună imagine. Aceste premii au fost acordate în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar.

Același film a primit și premiul pentru Cel mai bun lungmetraj de debut (New Talent Award).

Cel mai bun film documentar a primit trei premii internaționale

Documentarul lui Sebastian Mihăilescu a avut premiera mondială în competiția internațională DocLisboa (21-31 octombrie). În acel concurs, filmul a primit distincția New Talent Award pentru lungmetraj de debut.

Filmul „Pentru mine tu ești Ceaușescu” a fost distins și cu premiul Best Cinematography. Acest premiu i-a revenit directorului de imagine Barbu Bălășoiu.

Filmul despre Ceaușescu este descris drept „un melanj experimental de documentar și ficțiune, un portret al noii generații în încercarea de a găsi motivația din spatele acțiunilor tânărului Nicolae Ceaușescu, acum când acceptarea socială și dorința de a fi important sunt la fel de prezente ca în anii ‘30”. În acest documentar, tineri cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape 300 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România

295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 132 mai puţin faţă de ziua...

Lovitură pentru comercianți. În cazul discounturilor trebuie să afișeze cel mai mic preț din ultima lună

De astăzi, toţi comercianţii trebuie să afişeze la raft cel mai mic preţ pe care l-au practicat în ultimele 30 de zile pentru produsele...

Trump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", care, a spus el, se află în spatele...
Ultima oră
Pe aceeași temă