17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNopti Albe de Acordeon la Bucuresti

Nopti Albe de Acordeon la Bucuresti

» Cea de-a III-a editie a festivalului Nopti Albe de Acordeon, care are loc in acest weekend, aduce pe scenele din Bucuresti peste zece trupe si artisti care s-au facut remarcati atat in Romania, cat si in strainatate.

In cadrul festivalului vor concerta Emy Dragoi, Patrick Quichaud, Trio Ricardo Steuer Herz, Duet Romeo, Cornelia Catanga, Jean Mocanu, Jerez le Cam Quartet, Evgeny Derbenko si Dmitry Shilov, Ives Fontaine, Jean De Meaux si Emilian Ionut.
Acordeonul este un instrument complex folosit in muzica multor natiuni in trecut si in prezent, dar care se bucura in ultimii ani de un sensibil reviriment pe plan international, fiind tot mai multi cei care ii redescopera incredibilele valente.
Festivalul Nopti Albe de Acordeon propune publicului trei seri de spectacole-concert, sustinute de instrumentisti de nivel mondial, cu insertii din folclorul romanesc, folclorul international, jazz clasic sau contemporan, urmate de cate o serata specifica a genului prezentat in seara respectiva: bal popular romanesc, serata frantuzeasca, serata de jazz pentru acordeon. Toate spectacolele se vor desfasura la Sala ArCuB din Capitala. Nu va lipsi expozitia de acordeoane din secolul al XIX-lea.

De asemenea, spectacolele vor avea ca tema doua figuri centrale – Maria Tanase si Charlie Chaplin – care vor acompania show-urile printr-o serie de proiectii video.
In primele  doua editii, care au avut loc in septembrie 2006 si  2007, publicul bucurestean  a  avut posibilitatea sa vada si sa asculte mari acordeonisti precum Richard Galliano, Jose Mosalini, Emy Dragoi, Marcel Azzola, Pascal Contet, Roman Jibanov.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă