13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăFamilieCe să faci când numărul celor mici crește?

Ce să faci când numărul celor mici crește?

Creșterea mai multor copii într-o singură casă poate fi o provocare uriașă pentru familie. Atâta timp cât aveți un singur copil, îi puteți acorda toată atenția dvs. și mai multă intimitate. Dar ce se întâmplă atunci când cei mici devin mai mulți în număr?

În acest articol, vom vorbi despre câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ușura viața de zi cu zi, atât pentru dvs., cât și pentru copiii dumneavoastră. Puteți să organizați mai bine modul în care este amenajată casa sau să adăugați mobilier nou, precum paturile supraetajate , puteți organiza și spațiu pentru joacă și jucării, puteți crea un program de luat masa și multe altele.

Organizați-vă locuința în mod corespunzător

Când numărul copiilor din casă crește, veți observa că locuința dvs. devine un loc din ce în ce mai dezorganizat. De aceea, este o idee bună să vă pregătiți și să luați din timp măsurile adecvate.

Separați camerele copiilor

Luați în calcul amenajarea casei chiar înainte să vină momentul în care vine al doilea copil. Aveți suficient spațiu pentru două camere separate pentru copii? Dacă ați răspuns afirmativ, este minunat, pentru că veți oferi astfel copiilor destulă intimitate și independență. În cazul în care nu aveți două camere separate, va trebui să creați o cameră comună, dar confortabilă pentru copii. Luați în considerare amplasarea compactă și eficientă a mobilierului pentru a profita la maximum de spațiul disponibil. Paturile duble sunt o soluție excelentă pentru camerele mici.

Faceți o curățenie temeinică și aruncați tot ce este inutil

Faceți-vă timp să organizați și să clasificați toate obiectele, jucăriile, hainele și alte lucruri care aglomerează casa, fie că sunt ale dvs. sau ale copiilor. Puneți deoparte lucrurile de care veți avea neapărat nevoie și lăsați-le doar pe acestea. Îndepărtați, aruncați sau dăruiți tot restul. Vă garantăm că acest lucru vă va scuti de multe bătăi de cap din cauza aranjării și a curățeniei în viitor. Cu cât aveți mai puține lucruri, cu atât mai puțin timp veți petrece ordonându-le după ce copiii dvs. le aruncă peste tot.

Stabiliți locuri specifice unde copii își pot depozita jucăriile

Știm cu toții câte jucării ajung în casa noastră după sosirea copiilor. Nu numai că se pare că jucăriile nu se opresc din a crește în număr, ci parcă și stau doar dezordonate prin casă. Și, deoarece copiilor le place să se joace cu tot ce le este la îndemână, puteți face lucrurile mai ușoare și pentru dvs. prin stabilirea unor locuri specifice pentru depozitarea jucăriilor. Coșurile mari de plastic sau de bambus sunt o soluție excelentă. Le puteți amplasa în camera copilului sau în living. Creați o regulă prin care copiii să pună toate jucăriile înapoi în coșuri după ce nu le mai folosesc.

Faceți un program și un plan pentru gătit

A avea grijă chiar și de un singur copil este o provocare uriașă, darămite când vine vorba despre mai mulți pitici. Pregătirea zilnică a meselor pentru întreaga familie poate deveni o sarcină laborioasă care vă ocupă o mare parte din zi. Pentru a vă organiza cât mai bine timpul, puneți la punct un program prealabil al bucatelor pe care le veți pregăti în timpul săptămânii. Pe lângă programul și meniul pregătit, veți avea și întreaga listă de cumpărături.

În loc să vă ocupați timpul în fiecare zi cu mersul la magazin și să stați la coadă, să pierdeți timpul, puteți cumpăra toate articolele necesare pentru săptămână într-o zi care vă convine, de exemplu duminica. Un meniu pus la punct va economisi timp, deoarece veți avea deja o idee ce anume veți găti. Pregătirea meselor va fi, de asemenea, mai rapidă odată ce stabiliți o rutină și puteți planifica cantități mai mari pentru a avea mâncare pentru mai mult de o zi.

Acordați atenție egală fiecărui copil

Se întâmplă des în familiile cu mai mulți copii ca unul dintre ei să se simtă neglijat sau că nu i se acordă destulă atenție. Pe de altă parte, dacă sunt mai mulți copii și jocurile lor se transformă în belele, este indicat să stabiliți anumite limite.

O abordare individuală către fiecare copil este o parte importantă a dezvoltării sale. Totodată nu puteți permite ca celălalt copil să se simtă neglijat. În tensiunea și stresul de zi cu zi, mulți părinți uită că cei mici, de exemplu, nu înțeleg deocamdată, fiind micuți totuși, când este bine sau nu să facă un anumit lucru. Alții îi lasă pe primii copii mai mari fără suficientă atenție, deoarece sunt preocupați cu grija și nevoile copilului sau copiilor mai mici. De aceea trebuie să faceți tot posibilul să acordați atenție fiecărui copil, atât individual, cât și atunci când sunt împreună. Dacă este posibil, luați în considerare momentele din zi în care un copil are cea mai mare nevoie de dvs. și de atenția dvs. (de exemplu, alăptarea, ajutor la teme etc.).

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă